Post Image

BEMUTATUNK EGY KÜLÖNLEGES HAZAI ÉKSZERMÁRKÁT

Rúzs & Más / 2024-08-01

A Pezi ékszermárka 2020-ban született. Petra az alapító és tervező, aki a fenntarthatóság jegyében minden egyes darabot maga készít el kis óbudai műhelyében, más helyi vállalkozások – például öntés és aranyozás – segítségével.

Különleges, egyedi darabjaihoz az inspirációt elsősorban a tengeri élet és a görög kultúra iránti szeretetéből meríti. Ezüst és aranyozott sárgaréz ékszerei rusztikus felületeket és természetes formákat mutatnak, amelyeket különböző drágakövek/féldrágakövek díszítenek és teszik még izgalmasabbá, különösen az opál, édesvízi gyöngyök és más ásványok társaságában.

pezi, lemoni, kollekcio, jewelry, ekszer, otvos, egyedi ekszer, desing ekszer, ruzs es mas

A dizájner ékszerek olyan nők számára készülnek, akik szeretik a természet és az ősi kultúrák jegyeit bevinni a modern kor mindennapjaiba.

“Gyerekkorom meghatározó élményei közé tartoznak  a görögországi nyaralások, melynek során magával ragadott a helyi hangulat, az emberek kedvessége, az ókori görög kultúra, mítoszok és legendák. Emellet a víz, mint természeti kincs mindig fontos szerepet játszott az életemben, mely egy kiapadhatatlan inspiráció forrás a számomra. Az ékszerekben igyekszem visszaadni ezt a sokszínűséget, s ez adja a Pezi Jewellery esszenciáját.” – meséli Petra.

pezi, lemoni, kollekcio, jewelry, ekszer, otvos, egyedi ekszer, desing ekszer, ruzs es mas

A Lemóni kollekció 

Petra első kollekciója, amit a sajtónak és influencereknek is bemutatott a Lemóni kollekció lett, ami a mediterrán életérzést szerette volna közelebb hozni. Az apró citromok megjelennek nyaklánc medáljaként, fülbevalón és karkötőn. A gyümölcs kissé bumfordi, rusztikus formáját szépen ellenpontozzák az édesvízi gyöngyök, amelyek a Lemóni kollekció darabjait díszítik.

pezi, lemoni, kollekcio, jewelry, ekszer, otvos, egyedi ekszer, desing ekszer, ruzs es mas

A város szívében, egy gyönyörű, a Global Realty Group által biztosított Andrássy úti lakásban egy autentikus, görög, családias hangulatú élmény várta a szűk közönséget.

A legősibb öntési technika

Petra az egyik legősibb technikával, a viaszöntéssel önti ki az ékszereket. Az egyik legfontosabb ékszertechnika a csodálatos műalkotások létrehozásához az elveszett viaszöntés, egy régi eljárás, amely egy viaszöntvényt használ az olvadt fémek mintává vagy mintává alakításához. Ez a precíziós öntés változata, melyet elsősorban az ötvösség és a szobrászat területén alkalmazták előszeretettel.

A viaszból kézzel mintázott darab hűen visszaadja az ötvös keze munkáját, melynek során akár az alkotó ujjlenyomata is felfedezhető a kész ékszereken.

Az ókori keleti civilizációk ezt a módszert kis bálványszobrok, vagy bonyolult mintázatú ékszerek készítéséhez használták. Az eljárás lényege semmit nem változott az elmúlt években, ennek a technikának a legrégebbi ismert példái körülbelül 6500 évesek.

Görög hangulat 

Görögországban az étel a szeretet nyelv így hát nem volt meglepő, hogy a Blue Agori varázsolt az asztalra jobbnál jobb finomságokat. Ezen kívül mindenki megkóstolhatta a világszerte ismert Malamata Retsina görög bort, ami kiválóan illeszkedett a friss mezze tálak ízvilágágoz. A finom Magyar Méz Manufaktúra méze és Beh Mariann teája volt a cseresznye a habon, amiből mindenki vihetett haza magával. Nem maradhatott el a frissítő citromos víz, vagy a citromos vaníliás fagyi, amit citromból kanalaztak ki a vendégek.

pezi, lemoni, kollekcio, jewelry, ekszer, otvos, egyedi ekszer, desing ekszer, ruzs es mas

És milyen tervei vannak Petrának?

“Nagyon spontán ember vagyok. Bármikor megalkotok egy új darabot, ha elkap az inspiráció, így nem mindig kollekciókban gondolkodom, inkább hagyom áramlani a belőlem fakadó energiákat.” árulta el Petra.

Fotók by Borcsa Photo (Zergi Borbála)

Kapcsolódó bejegyzések