A VÁROS LEGKÜLÖNLEGESEBB TAPAS VÁLASZTÉKA A TAPAS FINO-BAN
Még csak néhány hónapja nyílt meg az autentikus spanyol Tapas Fino étterem a Belgrád rakparton, de olyan, mintha mindig is itt lett volna. Hangulatos terasz, az elegáns belső terek lebilincselő látványa, fülbemászó dallamok – valódi mediterrán életérzés fogadja az ide látogatókat: egy darabka az Ibériai-félsziget csodájából.
A kívül-belül megújult szecessziós stílusú Duna parti épületben működő stílusos butikhotelt, a Hotel Vision-t üzemeltető Continental Group álmodta meg az autentikus spanyol éttermet, melyre a turisták mellett hamar felfigyeltek a Spanyolország iránt rajongó budapestiek is. Amilyen figyelemreméltő az enteriőr, ugyanannyira elragadó a Dunára és a Gellért-hegyre nyíló kilátás az étteremből és a teraszról.
Mediterrán életérzés elegáns környezetben
A májusban megnyitott étterem koncepcióját meghatározó elképzelés az volt, hogy megmutassák: a mediterrán életérzés és az elegancia nem zárja ki egymást! A budapesti spanyol gasztronómiával foglalkozó helyeken erre nem igazán van példa, épp ezért is különleges, amit nyújtanak. Az egyedi, beépített bútorokat, különleges berendezési tárgyakat, dekorációs elemeket érdemes alaposan szemügyre venni!
Az enteriőr ugyancsak kuriózumot tartogat: a belső teret egy argentin származású, Barcelonában élő festőművész képei díszítik, a titokzatos női alakok pedig az új koktéllapon köszönnek vissza… A Tapas Fino minden vonatkozásban az elegancia és a mediterrán lazaság különleges ötvözetét kínálja.
Mediterrán ízbombák
Valódi kuriózum a polipsaláta és a vegán padlizsán, de a gambas pil pil (garnélarák, olíva, fokhagyma, fűszerpaprika – az egyszerű, de nagyszerű mediterrán fogások jegyében) ugyancsak csábító és népszerű fogások.
Az egyik legkülönlegesebb, kihagyhatatlan tapas a sült ördögszekérgomba egy igazi ízbomba, a gomba mellé kakukkfüves jus, petrezselyem, tojássárgája krém, hagymalekvár és parmezánhab kerül, melyek együtt elképesztő harmóniát alkotnak. Igazi fantasztikus mestermű, tökéletesen példázza Sipos András séf kreatív megoldásait.
Eredeti spanyol alapanyagok
A konyhában autentikus, a kifinomult konyhaművészet irányába mutató fogások készülnek. Josper-kemencében sül minden húsétel, ahogyan a polip is. Tipikus baszk ételek kerülnek a tányérra, például a sashal paradicsomos alappal, olívával, kapribogyóval. A kétféle patatas bravas is ínycsiklandóan csábító, a klasszikus mellett egy modernebb verzió is készült, így jó kontrasztot ad. A feltekert burgonyát Cayenne-borsos, paprikás olívaolajjal kenik meg, majd besütött kápiakrémmel, bazsalikommal, sült paradicsommal, fokhagymakrémmel tálalják. Ugyanolyan, mintha egy barcelonai tengerparti étteremben kértük volna, ez pedig részben annak is köszönhető, hogy a legtöbb alapanyag (a halak, a sajtok, a sonkák) Spanyolországból érkezik.
Angus bélszín toast – vétek kihagyni!
Borok tekintetében már tágabbra tekintünk, vannak francia és magyar borok is, de az italfelhozatal nagyobb része azért autentikus spanyol. Meg kell említeni a gazdag koktélválasztékot is, amelyek közt alkoholmentesek is szerepelnek.
A parkolás sem probléma
Az étteremnek otthont adó Hotel Vision szállodának saját parkólója van a mélygarázsban. A belvárosban nem sok hely büszkélkedhet hasonlóval, így biztosan nem kell idegőrlő félórákat keringenünk éhesen a tömb körül.
Jelenleg szerdától szombatig tart nyitva az étterem, pénteken és szombaton élőzenével, spanyol gitárzene és egy gyönyörű hangú énekesnő szórakoztatja a vendégeket.