SPÁRGÁS TÉSZTA PARMEZÁNNAL ÉS FÜSTÖLT SONKÁVAL
Sziasztok Kedves Olvasók!
Az első Rúzs és Más-on megjelent receptemben is spárgát használtam. Eltelt egy év és újra tavaszi spárgaszezon van.
Most nem a klasszikus hollandi mártásos verziót csináltam meg, hanem egy ízbomba tésztás fogást dobtam össze sonkával, parmezánnal.
Hozzávalók 3 személyre:
500 g friss zöldspárga
200 g fodros nagykocka tészta
2 dl főzőtejszín
2-3 ek reszelt parmezán
10 dkg Feketeerdő sonka vagy más intenzívebb ízű sonka
Só
Bors
Szerecsendió
2-3 ek cukor
2 ek étolaj
A spárgát répahámozóval meghámozzuk. A fejrésztől kb 2 centiméterrel lejjebb kezdjük. A végéből levágunk egy ujjnyit.
A finom zöldspárga titka, hogy a főzővízbe 2 teáskanál sót és 3 evőkanál cukrot teszünk.
Amikor forr a víz, beledobjuk a spárgákat és 6-7 perc alatt megfőzzük. Csipesszel kiszedjük és hideg vízbe mártjuk, hogy megállítsuk a puhulást. 5 perc után leszűrhetjük.
A kockatésztát lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük és félretesszük.
A langyos spárgákat felszeleteljük 7-8 darabra, a sonkát apró kockára vágjuk, a parmezánt lereszeljük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a tésztát, óvatosan beleforgatjuk a spárgát, a sonkát, a tejszínt ráöntjük. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót és belekeverjük a reszelt parmezánt.
Pár percet óvatosan keverve átmelegítjük és már tálalható is.
Jó étvágyat kívánok!
Fruzsi