ÜNNEPI SAJTTORTA SÜTÉS NÉLKÜL – RECEPT
Kedves Rúzs és Más Olvasók!
A karácsony közeledtével mindig dilemmázom, hogy mennyire térhetek el a hagyományos, lassan 40 éve megszokott fogásoktól.
Természetesen nem leadni szeretnék a menüből, inkább hozzáadnék egy újdonságot, ami reméljük hosszú évtizedekig sláger lesz, mint az elmaradhatlan töltött káposzta és a rántott hal.
Ki ne szetetné a sajttortát? Főleg a sütés nélküli verziót? 🙂 Egy egyszerű de nagyszerű receptem van, ami ugyan nem diétás, viszont abbahagyhatatlan.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
2 csomag Győri édes zabfalatok keksz
10 dkg vaj
1 ek kristálycukor
A krémhez:
500 g krémsajt (Philadelphia natur krémsajt a legjobb)
2 tubus édes sűritett tej
1 narancs reszelt héja
1 tk vaníliaaroma
1 zacskó (6 lap) dr.Oetker lapzselatin
Gránátalma magok, narancskarikák és menta a díszítéshez.
A kekszet konyhai robotgépben ledaráljuk majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és cukrot.
Ezt a morzsalékos keveréked egy kb. 24 cm-es csatos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, majd 10 percre hűtőbe tesszük.
A krémhez a tubusos, cukrozott sűrített tejet, a krémsajtot, a reszelt narancshéjat és a vaníliaaromát kézi habverővel összekeverjük. A zselatinlapokat hidegvízbe áztatjuk és ha megpuhult kinyomkodjuk. Egy csészéve téve mikrohullámú sütőben 5 másodperc alatt felolvasztjuk. Nem kell több, ennyi idő alatt folyékony lesz.
Folyamatos keverés mellett a krémsajtos masszába keverjük.
Öntsük rá a kekszes alapra és apró mozdulatokkal a konyhapulthoz kocogtatva a forma alját az összes buborékot kiütögetjük. Így lesz sűrű az állaga.
Én egész éjjelre a hűtőben hagyom, másnap körbevágom, leveszem a forma peremét és díszíthetem.
A gránátalma majgai nagyon ünnepélyessé teszik a sajttorta tetejét, a narancskarika meg a menta pedig igazi karácsonyi hangulatot ad.
Gyors és finom, mindenki kedvence lesz megígérem.
Kívánok Nektek ezzel a recepttel is boldog és békés ünnepeket és jó készülődést!
Fruzsi