Post Image

LEGYÜNK FITTEK ÉS FRISSEK ŐSSZEL IS!

Rúzs & Más / 2019-10-22

Beköszöntött az ősz, érkeznek a hűvösebb esték, reggelek. Nincs könnyű dolga az emberi szervezetnek, hiszen a kánikulai napok után viszonylag gyorsan alkalmazkodni kell a lehűléshez, viszont nappal még magasabb a hőérzetünk, így ismét itt az ideje a réteges öltözködés elkezdésének.

De vajon miért is érezzük magunkat fáradtabbnak?
Azon kívül, hogy az iskolás, óvodás gyerekek szüleinek újra korábban csörög a vekker, a korai sötétedés magával hozza azt, hogy nő a szervezetünk melatonin szintje, így hamarabb álmosak leszünk. De mivel az év vége közeledtével egyre több a tennivalónk, nehezen tudjuk magunkat kipihenni. A hidegebb estéken nehezebb ételekkel, édességekkel kompenzálunk, ezek is elnehezítenek, fáradtabbá tesznek. Kevesebbet vagyunk friss levegőn, ez sem tesz jót a közérzetünknek. Ahogy pedig egyre hidegebb lesz, szervezetünk védekezőképessége is gyengül, így könnyebben utolérnek bennünket a vírusok és megbetegedhetünk.
Érdemes mielőbb felvenni a harcot, és megerősíteni immunrendszerünket. Ha vonzóbb is lehet a bekuckózás, azt hagyjuk meg a télre, ősszel inkább sétáljunk nagyokat a természetben, gyűjtsünk gesztenyét, gyönyörködjünk a színes falevelekben, és szippantsuk magunkba a friss levegőt! Ha nem vagyunk gyakorlott túrázók, keressünk lakóhelyünk környékén túraútvonalakat, vezetéssel együtt, és társaságban biztosan még lelkesebbek leszünk. Kipróbálhatjuk a lendületes gyaloglást, a nordic walkingot is, amely ízületkímélően mozgatja át az egész testet és segítségünkre lesz abban, hogy igazi élmény legyen az erdei séta. De ha nem is indulunk az erdőbe: vegyünk egy lépésszámlálót, vagy töltsünk le egy applikációt a telefonunkra, és igyekezzünk minden nap 10 000 lépést megtenni! Eleinte fura lesz ellenőrizni, de napról napra szívesebben és többet megyünk majd, ha megdicsér érte a készülékünk. Ha kell, szálljunk le egy megállóval előbb, vagy parkoljunk messzebb. A lényeg, hogy gyalogoljunk, sétáljunk sokat!

És természetesen az immunrendszerünket belülről is erősíthetjük: együnk-igyunk színeket! Ügyeljünk arra, hogy lehetőség szerint minden nap többféle színű zöldséget, gyümölcsöt is fogyasszunk, ily módon ugyanis minden lehetséges vitaminból, ásványi anyagból, antioxidánsból eleget juttatunk a szervezetünkbe. Sokan kevésbé szívesen esznek gyümölcsöt, vagy salátákat, nekik remek megoldás lehet, ha zöldség- vagy gyümölcsleveket kortyolgatnak. Ezeket facsarhatjuk frissen is, de beszerezhetjük kompakt, kényelmesen magunkkal vihető palackban is. Természetesen ilyenkor figyeljünk oda, hogy csakis ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokból készült terméket fogyasszunk.

immunerősítés, zöldséglé, gyümölcslé, organikus, biopont, céklalé, rúzs és más

A Biopont zöldség- és gyümölcslevei tökéletes választás erre, a 750 ml-es bio italok között mindenki találhat kedvére valót. A répalé és az alma-mangólé egészen biztosan telitalálat az édes ízek kedvelőinek, az alma, szőlő és sárgarépa felhasználásával készült, homoktövissel gazdagított Családi zöldség – és gyümölcslé pedig szintén nagyszerű választás, hiszen rengeteg vitaminnal, nyomelemmel, ásványi anyaggal és flavonoiddal tölti fel a szervezetet. A savanyúkáposztalé igazi C-vitaminbomba, de az igazi szupersztár a levek között a céklalé, amelynek fogyasztását nagyon ajánlott beépíteni a napirendünkbe.

immunerősítés, zöldséglé, gyümölcslé, organikus, biopont, céklalé, rúzs és más

A cékla nagyon gazdag C-vitaminban, emellett pedig jelentős mennyiségű kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, foszfort, nátriumot, cinket, rezet és szelént tartalmaz, ezenkívül telistele van antioxidánsokkal. Kezdhetjük akár a reggelt is egy nagy pohár bio zöldség- vagy gyümölcslével, kiválthatunk vele egy-egy étkezést, vagy a nap levezetéséhez, este is fogyaszthatjuk.

Az ősz rengeteg örömet tartogat: gondoljunk csak a szüretre, a tökfaragásra, a gesztenyesütésre, a nagy sétákra, maradjunk hát fittek, egészségesek, és élvezzük ki ennek a gyönyörű évszaknak minden szép pillanatát!
www.biopont.hu

immunerősítés, zöldséglé, gyümölcslé, organikus, biopont, céklalé, rúzs és más

Kapcsolódó bejegyzések