PROVENCE-I ÍZVILÁG: GYÜMÖLCSÖS CAMEMBERT BATYU
Készítsünk valami igazán különlegeset Fruzsi segítségével ezen a hétvégén! Most egy különleges, mégsem bonyolult vagy időigényes, mediterrán ízkombináció következik – a véregedmény olyan harmónikus és behízelgő, hogy érdemes kipróbálni!
“Kedves Rúzs és Más olvasók!
Néha megakad a szemem egy-egy új fogáson és a család legbátrabb férfiúján egy pici változtatással ki is szoktam próbálni.
Ez történt az alábbi gyümölcsös camembert batyuval is.
Az alábbi hozzávalók kellenek hozzá:
A batyuhoz:
1 tekercs előre nyújtott vajas tészta
2 korong natúr camembert
1 tojás
2 ek méz
2 tk fügelekvár
Só
2 gerezd fokhagyma
Szárított kakukkfű
Gyümölcsraguhoz:
6 szilva
1 őszibarack
2 ek vaj
Só
2 ek méz
1/2 csilipaprika vagy csipet száritott csili
Frissen őrölt bors
1/2 csokor friss petrezselyem
A vajastésztát kigörgetjük.
Kettévágjuk, majd a közepébe rakjuk a camember sajtokat. Azokat bevágjuk és vékonyra szeletelt fokhagymákat dugdosunk bele.
Megsózzuk, 1-1 evőkanál mézet csepegtetünk rá, megkenjük 1 tk fügelekvárral és megszórjuk 1-1 csipet kakukkfűvel.
A tészta széleit bekenjük felvert tojással, majd egymásra hajtogatjuk, mindig a szembelévő sarkot.
A kész batyut lekenjük tojással és megszórjuk kakukkfűvel.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Légkeveréses sütőben 180 fokon 20-22 percig sütjük.
Eközben a gyümölcsraguhoz vajat olvasztunk egy serpenyőben, vékony cikkre vágjuk a szilvát és a meghámozott barackot.
Beledobjuk a forró vajba, megsózzuk, rákanalazzuk a mézet, megszórjuk a csilivel, borssal és 2-3 percig pároljuk magas hőfokon.
Ha nagyon különlegeset szeretnénk csinálni, 2 ek vörösbort is tehetünk hozzá.
A tűzről levéve friss petrezselymet keverünk bele.
A kész batyut tányérra rakjuk és a gyümölcsragut rámerve tálaljuk.
Gyorsan fogy! 🙂
Jó étvágyak mindenkinek hozzá!
Fruzsi “