Post Image

EGYSZERŰ ÍNYENCSÉG: PECSENYE KACSAMÁJ ZSÍRJÁBAN

Rúzs & Más / 2019-09-06

A küszöbön álló hétvége hozza magával a kérdést: mi finomat készítsünk a családnak – no és persze magunknak?! Fruzsi ezúttal egy könnyen, előre elkészíthető fogást ajánl, amivel feldobhatjuk a hétvégi menüt. Pecsenye máj sütésre fel!

“Sziasztok kedves Rúzs és Más olvasók!

Sokszor fordul velem elő, hogy a hentesnél vagy a piacon járva kap el az “ihlet”, hogy mit is főzzek.
Nagyon szeretjük a pecsenye kacsamájat, vettem fél kilót és isteni rántott máj lett belőle. Igen ám, csak kicsit soknak bizonyult az alapanyag – mi legyen a maradékkal? Süssük meg zsírjában és szuper lesz vacsorára friss zsömlével!

Nem egy nagy ördöngősség, csak az előkészítés telik némi időbe, no meg megvárni, míg rendesen kifagy. 🙂

A hozzávalók:

20 dkg pecsenye kacsamáj
20 dkg kacsazsír
1 fej vöröshagyma
1 paprika

A májat jó megmossuk, az ereket kivágjuk, papirtörülközőn leszárogatjuk. Közben a kacsazsírt felforrósítjuk. Amikor már elég meleg, belerakjuk sülni a májdarabokat, és hozzádobjuk a cikkekre vágott hagymát és felkarikázott paprikát.

20 perc sülés után kivesszül a májakat, egy porcelán tálba vagy – jelen esetben – egy kis lábosba egymás mellé tesszük, szépen sorban. Rászedjük a sült hagyát és paprikát. A zsírt még picit sütjük, hogy a víz kisüljön belőle, kb. 5 percig. Nagyon óvatosan a májra öntjük és hagyjuk kihűlni. Utána 24 órára a hűtőbe tesszük kifagyni.

Friss kenyérrel vagy zsömlével isteni vacsora.
Jó étvágyat!

Fruzsi (Frufoodart)”

Kapcsolódó bejegyzések