NE MARADJ LE AZ EDDIGI LEGKÜLÖNLEGESEBB SVÉT-RŐL!
Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeskedése, illetve az ő jóvoltukból a reggelizés lehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás,
gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) 11.0 nagyrendezvényén. A regisztráció már megkezdődött!
A HELYSZÍNRŐL: Rácalmás, alig 50 percnyi autóútra fekszik Budapesttől. A XVIII. századi nemesi kúria nyitott terei pazar kulisszákat kínálnak a találkozónak és talán nem
túlzás azt állítani, hogy a helyszínválasztás különlegesebb, mint valaha. A Jankovich Kúria Hotel és Étterem 2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztrokoncepció
kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a testen kívül a lélek szintén felüdül.
A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:
1. Almalomb Hosszúhetény
2. Anyukám Mondta – Encs
3. Erhardt Étterem Sopron
4. GUSTO 13 – Veszprém
5. Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád
6. IKON Étterem – Debrecen
7. Jankovich Kúria Hotel és Étterem – Rácalmás
8. Kistücsök Étterem – Balatonszemes
9. La Maréda Étterem – Győr
10. Macok Bisztró és Borbár – Eger
11. MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány
12. Nomád Hotel – Noszvaj
13. Pajta – Őriszentpéter
14. PalKonyha – Palkonya
15. Platán Restaurant & Café – Tata
16. Rosinante Étterem – Szigetmonostor
17. Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma
MEGHÍVOTT VENDÉGEK:
1. Pannónia Gasztrohajó – Budapest
2. 67sigma – Székesfehérvár
KÖZÖS NEVEZŐ: Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-
kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü
által kirajzolódik hazánk íztérképe is.
EZT ISSZUK MAJD:
Borok: Laposa Birtok, Royal Tokaji, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Thummerer
Borászat, Gedeon Birtok, Borbély Pincészet
Sörök: a fesztivál zöldalmás sörét a séfsöröket a Zip’s Brewhouse készíti
Pálinkák: Bestillo, Black Sheep, Szicsek
Kávé: Nespresso
KÖRNYEZETVÉDELEM: A Stílusos Vidéki Étterem nemet mond a környezetterhelésre, ezért az eseményen a Kitchy Design 100%-ig lebomló termékeiben kínáljuk ételeinket.
PROGRAMOK:
2019. szeptember 7.
19.00 – jótékonysági vacsora a Jankovich-kúriában (regisztráció szükséges!)
2019. szeptember 8.
9.00 – stílusos reggelizés a Stílusos Vidéki Szállodák standján (állófogadás a télikertben, külön regisztráció szükséges!)
12.00 – a SVÉT-éttermek nyitása
12.00 – gasztroszínpad (a színpadon szakmai beszélgetések, workshopok váltják egymást (pálinkakóstolás – Gönczi Barack, kávékóstolás – Nespresso, csokoládé kóstolás és workshop – Harrer csokoládé, kenyérsütés kovásszal – Ormós Gabriella, Kovászlabor, séfsörök bemutatója – Zip’s Brew House).
12.00 – Mini SVÉT, avagy játszóház a legkisebbek számára
19.00 – Tóth Vera koncert
ÚJDONSÁGOK A FESZTIVÁLON:
– FESZTIVÁLTÉRKÉP: A SVÉT 11.00 helyszíni térképe a regisztrációnál vehető át. A lapon szavazásra buzdítunk. Add le kedvenc fesztiválételed online a karszalagodon látható vonalkóddal együtt regisztrációs felületünkön, hogy te nyerd meg a 2 fős álomvacsorát a Pannónia Gasztrohajón!
– ÚTLEVÉL: Szintén a regisztrációnál vehető át a 2019/2020-as SVÉT gasztroútlevél.
REGISZTRÁCIÓ: Az eseményre 3000 főt várunk. Regisztrálni 2019. augusztus 1-től lehet három idősávban: 12.00, 14.00 és 16.00-ra ITT!
FIZETÉSI MÓDOK: A regisztrációs díj 3000 Ft-ja teljes egészében levásárolható. Ezt az összeget kuponok formájában adjuk oda, ezen felül készpénzzel és bankkártyával lehet
fizetni.
KÖZLEKEDÉS: transzfer a vasútállomástól a rendezvény helyszínére. A vonatok Budapestről a Déli Pályaudvarról indulnak.
A SVÉT MOZGALOMRÓL:
Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony
közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek
népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk
kerüljenek.
Az étel- és eseményfotók a tavalyi SVÉT rendezvényen készültek!