PÁROLT ZÖLDSPÁRGA SAJTSZÓSSZAL ÉS SÜLT CSIRKEMELLEL- GYORS!
Új gasztrorovatunk indulásáról a napokban számoltunk be, és már itt is van a Frufoodart első, könnyen elkészíthető receptje:
Kedves vállalkozó szellemű Olvasók!
A spárgát megcsinàlni nem olyan bonyolult! Mint àltalàban a legfinomabb ételeknèl, itt is az előkészítés a maceràsabb.
A mennyiségek 2 főre:
35- 40 dkg zöldspárga
2 ek cukor
1 tk só
40 dkg csirkemell
2 gerezd fokhagyma
Só, bors, chilipaprika ízlés szerint
2 -3 ek olaj a páchoz
1 zacskó sajtkrémleves
2.5 dl tej
2 ek parmezàn a szószhoz
– Mielőtt a spárgát nekiállunk megpucolni, pàcoljuk be a csirkemellet egy kis sóval, fokhagymával, oregánóval, chilipaprikàval és olajjal. Amíg a spárgát megpucoljuk, addig épp jó íze lesz.
– A spárga szárát répahámozóval vékonyan kb a fejétől 1/3 távolságra kezdjük lefele meghàmozni. A szàrát alul kb 3 cm-re vágjuk le. A spárga titka ez az alapos előkészítés. Különben nem fő meg.
– Tegyünk fel egy nagy lábosban vizet forrni 2-3 evőkanál cukorral, 1 teáskanál sóval. Dobjuk bele a spárgàkat. Forrástól számított 5 perc alatt meg is főnek.
– Egy serpenyőt közben felmelegítünk és oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük pirosra a csirkemellet. Ne legyen túl forró mert megég és a közepe nyers marad. Elég àltalában a pàchoz hasznàlt olaj mennyisége.
– A sajtszósz… nos ez egy pici csalás 🙂 egy zacskó sajtkrèmlevest a leíráshoz képest fele folyadékkal elkészítem mártásnak és parmezánnal dúsitom. Tányérra rakom a forró spárgàt, szeletelt csirkemellet és meglocsolom sok sajtszósszal.
Gyors, 30 perces vacsi ami 5 perc alatt elfogy. Jó étvágyat!
További receptek a Frufoodart Facebook oldalán!