Gasztro-kávé ínyenc receptekkel
a Crealto eszpresszóként (40 ml) a legízletesebb, de tejes receptekhez is kiváló. Már egy cseppnyi tej is kibontakoztatja a Crealto keverék izgalmas ízjegyeit – ami jó hír a cappucino-rajongók
számára, akik így még nagyobb örömet lelhetnek a kávé finom, diós aromáiban.
A Crealto neve a “ Createur ” és az “ alto ” szavakból született, amelyek az ‘alta cucina’ (legmagasabb szintű gasztronómia) világára utal. Ez az egyedülálló keverék a márka 16 tagú Grand Cru kínálatának kiegészítéseként jelenik meg. A Nespresso évente néhány alkalommal mutat be innovatív, egyedi Limited Edition kávéőrleményeket. E rövid időn át forgalmazott őrlemények új ízélményekkel gazdagítják a kínálatot – összhangban a márka által képvislet szakértelmmel és kávé iránti szenvedéllyel.
Azzal, hogy alacsony hőmérsékleten, a Nespresso – nál szokásos, átlagos pörkölési időnél háromszor hosszabban pörkölik a kávét, a hő teljes egészében átjár minden egyes kávészemet, lehetővé téve, hogy a Crealto egyedi karaktere tökéletes intenzitással érvényesüljön. a már-már a főzéshez hasonlatos,
hosszadalmas és aprólékos eljárás minden ízhatást és aromát tökéletesen kihangsúlyoz, miközben telt, hosszan fennmaradó utóízt biztosít.
a Nespresso új Limitált Kiadású Grand Cru őrleménye exkluzív és kivételesen finom Crealto receptek megalkotására ihlette a nemzetközi konyhaművészet ifjú csillagaként emlegetett olasz-argentin Mauro Colagreco -t.
KóKuszos Kísértés
2 kapszula Crealto
( 2 × 40 ml )
100 ml tej
2 evőkanál kakaópor
100 ml natúr ( nem édesített )
kókusztej
1 evőkanál cukor
¼ viasszal nem kezelt
citrom héja
tört jég
3 jégkocka
A kakaóport keverjük el a tejjel. Fozzünk le 2 Crealto eszpresszót, töltsük shakerbe, és adjuk hozzá a három jégkockát, a kókusztejet, a cukrot és a citromhéjat. Ezután öntsük hozzá a kakaós tejet a keverékhez, és erőteljesen rázzuk össze a hozzávalókat. Egy receptes üvegpoharat töltsünk meg tört jéggel, és öntsük rá a jeges italt.
Keleti Parfüm Eszpresszó
Hozzávalók
1 kapszula Crealto
( 40 ml )
80 ml tej
2 ml mandulaszirup
fűszeres szirup
( 80 g cukor + 80 ml víz
+ 2 ánizscsillag
+ 1 rúd fahéj
+ 6 mentalevél )
A fűszeres szirup hozzávalóit egy lábasban hevítsük lassú tűzön. Mielőtt felforrna, vegyük le a tűzről, öt percig hagyjuk állni, majd szitán szűrjük át. A meleg, fűszeres szirupból 8 ml-t töltsünk eszpresszós csészébe, és főzzünk rá egy Crealto eszpresszót. A mandulaszirupot keverjük el a tejjel, majd tejhabosító vagy kávégépünk gőzkarja segítségével készítsük el az ízesített tejhabot. A tejhabot óvatosan öntsük rá a fuszeres kávéra.
Narancsos frissítő
Hozzávalók
2 kapszula Crealto
( 2 × 40 ml )
narancsszirup
( 100 g cukor + 100 ml víz
+ egy narancs reszelt héja )
2 szegfűszeg
¼ organikus narancs reszelt héja
tört jég
2 jégkocka
A szirup hozzávalóit egy lábasban hevítsük lassú tűzön. A forrás előtt néhány pillanattal vegyük le a tűzről, 5 percig hagyjuk állni, majd szitán szűrjük át. Egy receptes üvegpoharat töltsünk meg tört jéggel, a jég fölött maradjon 3 centiméternyi hely. A narancsszirupból 50 millilitert töltsünk a pohárba.
Egy shakerbe töltsünk be 2 Crealto eszpresszót, adjuk hozzá a szegfűszeget és a 2 jégkockát.
Erőteljesen rázzuk össze, majd a keveréket szűrőn keresztül óvatosan öntsük a pohárban lévő tört jégre.