Post Image

7 SMINKTRÜKK, AMITŐL AZONNAL FIATALABBNAK LÁTSZOL

Rúzs & Más / 2021-08-26

Azt már régóta tudjuk, hogy a túl sok smink öregít. Ugyanakkor egy jó sminkkel frissebbé, évekkel fiatalabbá varázsolhatjuk a megjelenésünket. Összegyűjtöttük a legegyszerűbb és leghatásosabb fiatalító smink trükköket:

Az első előtti lépés

Ahhoz, hogy a smink jól mutasson alapfeltétel az egészséges, ápolt arcbőr. A bőrtípusunknak megfelelő, következetes mindennapi bőrápolási rutin mellett heti 1-2 alkalommal szabadítsuk meg  bőrünket az elhalt hámsejtektől és legalább hetente kényeztessük pakolással. Csak ezután jöhet a fiatalító smink.

Aktuális kedvenceink:

Gigi Ester C Daily Rice Exfoliator – rizspor alapú, C-vitaminos arcradír

Gigi, rizspeeling , selyempeeling, rizspor, bőrradír, aktívszén, méregtelenítő, maszk, peel-off, lehúzható, arcmaszk, uniszex, rúzs és más, kiegészítő arcápolás

Schüssler Age Protection Anti-Aging Lifting Mask – bőröregedésgátló nappali maszk

fiatalító, fiatalító smink, tipp, tippek, trükkök, rúzs és más

Színezett hidratáló

Érdemes kipróbálni alapozó helyett egy meleg árnyalatú színezett hidratálót, amitől a bőr ragyogóvá válik, és kellemes meleg árnyalatot kölcsönöz. Vigyük fel és alaposan dolgozzuk el kézzel –a kézmelegtől tökéletesebben eloszlik.

Artistry Ideal Radiance Illuminating CC Cream

Artistry CC Ideal Radiance, cc krém, színezett arckrém, rúzs és más

Minél krémesebb, annál jobb
Bizonyára gyorsabb felvinni őket egy ecsetvonással púder formájában, de a krémes pirosítók, bronzosítók használatával fiatalosabb megjelenést érhetünk el. A krémes sminktermékek – így a krémes alapozók is, a matt hatásúakkal ellentétben – fiatalos fényt adnak, a bőrre szinte ráolvadva természetesebb a finisük. Összetételüknél fogva hidratálják a bőrt, és nem ülnek bele az apró ráncokba, barázdákba sem.

By Terry Blush Glacé

fiatalító, fiatalító smink, tipp, tippek, trükkök, rúzs és más

Nem mindegy hová kerül

A smink gondos felvitele a legmegfelelőbb helyre évekkel fiatalabbnak láttatthat, ahogyan az ellenkezője is igaz. A bronzosítót az arccsont tetejére vigyük fel, ezt követi a pirosító az orcák legkiemelkedőbb pontján, ahol dolgozzuk el a bronzosítóval. A pirosítóból kerüljön egy leheletnyi a felső szemhéj mélyítő vonalába – ez a monokróm hatás segít kiemelni a szemet.

 Az univerzum titka

Bobbi Brown szerint a korrektor az univerzum titka, mivel a megfelelően megválasztott árnyalattal akár tíz évet is lefaraghatunk a korunkból. A szemek alá és a belső szemzugba hajszálvékonyan felvitt krémes állagú concealer eltünteti a karikákat, megnyitja a tekintetet. Még könnyebb dolgozni az ecsetes, folyékony állagú korrektorokkal, amelyek vékony fedést adnak.

Bobbi Brown Creamy Concealer

fiatalító, fiatalító smink, tipp, tippek, trükkök, rúzs és más

Yves Saint Laurent Touche Eclat

fiatalító, fiatalító smink, tipp, tippek, trükkök, rúzs és más

Szemhéjfesték helyett tusvonal

A szemhéjfestékek könnyen meggyűlnek az apró redőkben, kiemelve a kis ráncoka. Ezzel szemben egy vízálló szemhéjtus vonal eltereli a figyelmet a ráncokról, sőt a szemformát is korrigálhatjuk vele. A vonal mindig felfelé irányuljon, az sem baj, ha a szemhéj külső szélétől elemelkedik. Ezzel optikai lifting hatást érhetünk el. Fekete helyett próbáljunk ki a barna színt – lágyítja a vonásokat és a szempillák is dúsabbnak hatnak. Ha nehezünkre esik határozott vonalat húzni, próbáljuk ki a roll-on változatot, amelyben egy kis korong közvetíti a festéket.

IsaDora Precise Roll-on Eyeliner

fiatalító, fiatalító smink, tipp, tippek, trükkök, rúzs és más

Kipihent tekintet

A belső szemzugba pöttyintett fényes pezsgőszín vagy arany szemhéjpúder ragyogóvá, kipihentté teszi a legfáradtabb tekintetet is. Ezt a trükköt szinte minden sztársminkben tetten érhetjük, csak figyeljük meg!

Maybelline Color Tattoo 24 Hr Creme Gel Eyeshadow

fiatalító, fiatalító smink, tipp, tippek, trükkök, rúzs és más

Forrás és további érdekes cikkek: elle.hu

Kapcsolódó bejegyzések