Post Image

7+1 TIPP, HOGY KIPIHENTNEK TŰNJÜNK!

Rúzs & Más / 2018-11-07

Mindannyian tudjuk, hogy milyen jót tesz vonásainknak egy kiadós alvás, gyakran mégis be kell érnünk kevesebbel, mint amennyi kivasalná a szarkalábainkat, üdévé tenné arcbőrünket. Ha nincs rá módunk, hogy szépre aludjuk magunkat, mégis kipihenten szeretnénk festeni, elő a titkos női fegyvertárral: néhány apró trükkel percek alatt kisimulttá varázsolhatjuk magunkat.

1. Azonnali vitalitás: Élénkítsük arcbőrünket mosdókesztyűvel!
Ha arctisztítónkat meleg vízzel átitatott frottírral vagy szivacskoronggal távolítjuk el amellett, hogy alaposabb munkát végzünk, arcbőrünk vérkeringését is serkentjük valamint a pórusokat is finomítjuk.

2. Fiatalos üdeség: Rétegezzük az intenzív hidratálókat!
Tény, hogy arcbőrünk hosszú távon tükrözi a szervezet hidratáltsági állapotát. Az intenzív hidratálók viszont azonnal élettel telibbé, harmatosabbá varázsolják a bőrt. Mindennapi hidratálónk előtt vessünk be egy intenzív hidratáló szérumot vagy booster-t, mint amilyen a Vichy Minéral 89. És igyunk elég vizet!

vichy minéral 89 booster, rúzs és más

3. Egy csöppnyi ragyogás: Csillogjunk!
Az apró csillámrészecskék úgy szórják a fényt ezerfelé, hogy végeredményben a bőr simábbnak, egyenletesebbnek hat. Ezt a hatást többféle módon is elérhetjük: kipróbálhatunk egy eleve finoman csillogó arckrémet, keverhetünk arcfényt a hidratálónkhoz vagy csillámrészecskékkel dúsított arcpúdert, highlightert vihetünk fel az egész arcra széles púderecsettel (pl. She stylezone highlighter)

s-he-stylezone highlighter, dem, rúzs és más, arcfény

4. Kipihent tekintet: Korrigáljuk karikáinkat korrektorral!
Ha a karikáinkat sikeresen eltüntetjük, nyomban kipihentnek és évekkel fiatalabbnak tűnünk! Fontos, hogy a korrektor ne legyen vastag és színárnyalata megegyezzen az arcbőr árnyalatával. A legkönnyebben használhatók az ecsetes vagy szivacsban végződő korrektorok, melyek adagolóval segítik a felvitelt. A korrektort ne csak a szem alá, de a felső szemhéjra is vigyük fel, különös tekintettel a belső szemzugra! Az ujjbegyünkkel finoman paskoljuk a bőrbe. Jó választás az Isadora Light Up korrektora.

5. Egészséges bőrszín, egységes bőr: Vigyünk fel az arcra leheletnyi színt!
A természetes bőrszínénél csupán egyetlen árnyalattal sötétebb alapozó, színezett hidratáló vagy bronzosító púder csodákra képes. Kezdjük a legkézenfekvőbb megoldással a CC krémmekkel, melyek ötvözik a hidratáló krém és az alapozó előnyeit de emellett még színkorrigáló optikai anyagokat is tartalmaznak, ami által a fakó, hamuszürke bőr ragyogóbbá válik, a zsíros bőr sárga tónusa barackszínű ragyogássá változik, a foltos vörösség eltűnik. Kedvenceink a La Roche-Posay Rosaliac CC Cream és a Mádara SPF 15 City CC. Egy könnyen használható, természetes hatású alapozó is remek megoldás, mint például az Artistry Hydra-V ultrakönnyű hidratáló alapozó. Ha bronzosító púder mellett döntünk, ne csak az orcákra vigyük fel, hanem minden olyan területre, amit a napsugarak érhetnének: a homlok felső részére, az orrnyeregre, állcsúcsra és természetesen az arccsont fölé.

La roche-posay rosaliac tinted moisturizer

Mádara City CC, rúzs és más

6. Ragyogó pillantás: Trükközzünk a szemfestékkel!
Ha a belső szemzugba egy pöttynyi arany árnyalatú festéket teszünk (Avon Mega Effects Creamy Eyeshadow Liquid Gold), az ragyogó, kipihent tekintetet eredményez. A friss hatáshoz hozzájárulhat még a közvetlenül a szemöldök alatt, az ív legmagasabb pontjára felvitt finom barackszínű szemhéjpúder, a vízvonalra húzott fehér szemceruza-vonal és a dupla réteg szempillaspirál (Rimmel Scandal Eyes Wow Wings). Ez utóbbi leginkább a figyelemelterelés eszköze.

Avon mega effects creamy eyeshadow, rúzs és más

 

Rimmel Scandal Eyes Wow WRimmel Scandal Eyes Wow Wings, rúzs és másings, rúzs és más

7. Friss színhatás: Ne féljünk a rózsaszíntől!
Ha az orcák és az ajkak kapnak egy kis rózsaszín árnyalatot még csak fel sem fog merülni senkiben, hogy nem aludtunk eleget! Az arcpír legyen élénkrózsaszín (semmiképp sem mályvás) és egy széles fejű ecsettel oda tegyük, ahol a legjobbak kiemelkedik az orca, amikor mosolygunk egy nagyot. Az ajkakra kerülhet babarózsaszín szájfény, ajakszínező vagy színezett ajakápoló (Maybelline Baby Lips Strike a Rose).

Maybelline Baby Lips, rúzs és más

+ 1 frissítő tipp nap közben: Permetezzünk!
A vízpermet spray bármikor használható, amikor egy kis felfrissülésre vágyunk. Az ásványvízből készült változatok bőrnyugtató- gyulladáscsökkentő- és hidratáló hatású összetevői jót tesznek a bőrnek miközben a sminket is felfrissítik (La Roche-Posay Termálvíz Spray).

La Roche-Posay termálvíz arcpermet

 

7+1 TIPP, HOGY KIPIHENTNEK TŰNJÜNK!
5 (100%) 1 vote[s]

Kapcsolódó bejegyzések