Post Image

6 TIPP AZ AJKAID FIATALON TARTÁSÁHOZ

Rúzs & Más / 2020-02-04

Ahogyan minden máson, úgy az ajkainkon is nyomot hagy az idő: kevésbé dússá, keskenyebbé válnak, könnyebben kicserepesednek. A genetika mellett az életmód, a napsugárzás és a dohányzás gyorsíthatja fel a folyamatot, melynek eredménye a kívánatosnál jócskán kevésbé telt ajak, szájkörnyéki ráncok és a kontúr elmosódása. Az alábbi hat ajakfiatalító tipp segítségével az ajkak öregedésének látható – és tapintható – jelei visszafordíthatók.

1. Fókuszálj a sima bőrfelszínre
A bőrradírozás nemcsak az összes többi testrésznek jár. Az ajakradírok megelőzik a cserepesedés kialakulását, felgyorsítják a hámsejtek megújulását, ami frissebb, egészségesebb bőrfelszínhez vezet. A Lush Galaxy ajakradír dörzsrészecskéinek, a természetes cukroknak köszönhetően a Shea vaj, organikus jojoba olaj és málnamag olaj gyorsabban és hatékonyabban puhítják a bőrt.

ajakfiatalító, tipp, ajakápolás, ajakfiatalítás, anti-age, rúzs és más, ajakradír, ajakfeltöltés

2. Használj anti-aging ajakápolót
A ráncsimító hialuronsav és a védelmező SPF sokat tehetnek ajkaink szebb jövőjéért. Az enzimek, vitaminok segítenek újra top formába kerülni. Kedvencünk a Shiseido Benefiance Full Correction Lip Treatment: ez a különösen gazdag ajakfiatalító ápoló definiálja az ajakkontúrokat, volument kölcsönöz az ajkaknak és csökkenti a bőröregedés jeleinek, mint az apró rácoknak, a szárazságnak és a mattságnak a láthatóságát.

ajakfiatalító, tipp, ajakápolás, ajakfiatalítás, anti-age, rúzs és más, ajakradír, ajakfeltöltés

3. Próbálj ki egy ajakdúsítót
Csupán egyetlen ecsetvonás és máris dúsabbá válnak ajkaink a vérbőségfokozó szájfénytől: Vitaminok, peptidek, természetes nedvességmegkötők sietnek a segítségünkre és persze valami bizsergető a vérkeringés serkentésére. Az Artdeco Hot Chili Lip Booster csípős paprikával teszi az ajkakat teltebbé, az optikai tuningról pedig a csillámrészecskék gondoskodnak.

ajakfiatalító, tipp, ajakápolás, ajakfiatalítás, anti-age, rúzs és más, ajakradír, ajakfeltöltés

4. Trükkös smink
A szájjal megegyező árnyalatú szájceruzával csalhatunk egy kicsit: kontúrozzunk a száj természetes vonalán kívül és ezután satírozzuk át az egész szájat, majd jöhet egy kis szájfény az ajkak közepére. Ha rúzsozás után a száj közepét kivilágosítjuk egy hasonló árnyalatú, de világosabb rúzzsal vagy szájfénnyel, akkor optikailag dúsabbnak hat. Az ombre szájfestés is hasonló hatást kelt, ehhez kaphatók speciális, kétszínű keskeny rúzsceruzák, amelyekkel egyből két színt tudunk felvinni – mindig a sötétebb legyen kívül! Kerüljük a sötét, matt árnyalatokat, mert ezek optikailag keskenyítenek, a világosabb, élék, fényes árnyalatokkal ellentétben.

ajakfiatalító, tipp, ajakápolás, ajakfiatalítás, anti-age, rúzs és más, ajakradír, ajakfeltöltés

5. Igyál eleget!
Ha gyakran, esetleg folyamatosan kiszárad a bőr a szádon, az jele lehet az elégtelen folyadékfogyasztásnak. Egyszerűen igyál több vizet (teát, higított gyümölcslevet) – többet segíthet, mint gondolnád! Ha a bőséges vízivást még kollagéndús étkezéssel is megfejeled (erőleves, húsleves, hal, kocsonya, tojás, zöld levelű zöldségek), ajkaid szó szerint szélesebb mosolyra fakadnak.

6. Gondolkodj el a töltésen
Ha hosszantartó eredményre vágysz, megpróbálkozhatsz egy diszkrét hialuronsavas feltöltéssel. Nem kell mindjárt kacsaszájra gondolni – ilyen csak akkor keletkezik, ha jócskán túlzásba viszik a beinjektált anyag mennyiségét és nem veszik figyelembe, hogy a természetes felsőajak általában 50%-kal keskenyebb az alsónál (azaz nem tanácsos kiegyenlíteni őket)! Válassz körültekintően szakembert, nézz utána a referenciáinak és inkább több ülésben töltess – így elkerülheted a túlzásokat.

ajakfiatalító, tipp, ajakápolás, ajakfiatalítás, anti-age, rúzs és más, ajakradír, ajakfeltöltés

Forrás és további érdekes cikkek: elle.hu 

Kapcsolódó bejegyzések