Post Image

BOGYÓLÉ BORCÍMKE PÁLYÁZAT&KIÁLLÍTÁS A TESLÁBAN

Rúzs & Más / 2018-11-12

A 2018-as Bogyólé bor palackjait igazán mutatós, díjnyertes címke díszíti. A gazdag, mintegy 220 pályaműből rendhagyó kiállítás is nyílt a budapesti Teslában, amely november 20-ig díjmentesen megtekinthető.

A 11. GRAPHIFEST nyitó rendezvényének keretében Debreczeni Mónika, a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet birtokigazgatója átadta a 14. Bogyólé Pályázatának díjait. A Bogyólé művészi borcímkepályázat mögött közel másfél évtized áll. A Vylyan Pincészet még tanuló és végzett grafikusok (30 éves korig) között a szakegyetemek bevonásával írja ki minden évben pályázatát. 10 egyetemi közösség 170 pályázójának 220 címketerve között válogatott a szakegyetemek által delegált zsűri. A közönség is kiválaszthatta kedvencét a Vylyan közösségi oldalán, ahol összesen 18.638 lájkot és 1.455 megosztást kaptak a pályaművek.

A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet a Bogyólé márkáján keresztül közel másfél évtizede támogatja a legfrissebb bor és a legújabb művészeti áramlatok nagy találkozását, ezzel a legfiatalabb grafikusművészeket is. „A tervezőgrafikus pályázóknak az volt a feladatuk, hogy megleljék az újbor frissességéhez és gyümölcsös, üde jellegéhez a legjobban illeszkedő hangulatot és képi világot.” – hangsúlyozta Debreczeni Mónika birtokigazgató, a Bogyólé pályázat mentora.

Vylyan Bogyólé borcímke pályázat, rúzs és más, kiállítás

A nyertes címketerv 25.000 idei Bogyólé palackról köszön vissza

A fiatal grafikus generációknak 14 éve lehetőséget adó megmérettetésen egy alkotó több címke tervvel is pályázhatott. A szakmai zsűri az első és harmadik helyezést egyazon fiatal grafikusnak, Csiby-Gindele Botondnak, az egri Eszterházy Károly Egyetem tervezőgrafikus-hallgatójának ítélte. A nyertes 200.000 forint alkotói díjban részesült és 24 palack Vylyan Bogyólét is átvehetett. A díjak mellett a dicsőség sem maradt el, hiszen a nyertes munkája és a képző intézmény neve visszaköszön huszonötezer Vylyan Bogyólé palackon! A második legjobb címketervet Boda Anna Stefánia címketerve, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar hallgatójának munkáját dicséri.

A Zsüd Grafika tervezőpárosa, Kincses Endre és Sámson Péter, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának grafikus hallgatóinak alkotása 1.047 szavazattal, 923 lájkkal és 124 megosztással nyerte el a közönség tetszését.
November 3-án zárult a közönségszavazás a Vylyan közösségi oldalán. Összesen 18.638 lájkot és 1.455 megosztást kaptak a pályaművek, és ennek köszönhetően több mint 260 ezer ember találkozhatott a Bogyólé Borcímke Pályázat alkotásaival.

Vylyan Bogyólé borcímke pályázat, rúzs és más, kiállítás

A kiállítást november 8. és 20. között díjmentesen tekinthetik meg az érdeklődők a TESLA Budapest kiállítótermében.
A díjak átadása során Debreczeni Mónika kiemelte: „Ez a pályázat arra ad lehetőséget a fiataloknak, hogy az életben is meg tudják mutatni magukat. A beérkezett címkék annyira ötletgazdagok, hogy bőven tudnánk válogatni belőle a következő 10 év újboraira is, de a friss és új irányvonalak szerencsére mindig tartogatnak meglepetéseket. A közönségszavazás során 260 ezer emberhez jutottak el a pályamunkák a közösségi médiában és a megnyitón is teltházas volt az érdeklődés. Több mint 500-an voltak kíváncsiak az alkotásokra. Bízunk abban, hogy a kiállítás teljes ideje alatt ez a szám a sokszorosára fog növekedni.”

Virágvölgyi András történész, tipográfus oktató, a kiállításmegnyitó házigazdája kiemelte: „Három nagy hagyományú kiállítás találkozik ma először egy helyen: a Graphifest keretében az Arany Rajzszög Társaság a 16. Arany Rajzszög, míg a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága a 11. kiállítását rendezi az idén ősszel. Ehhez újdonságként csatlakozik és egyben Budapesten először mutatkozik be a fiatal grafikus művészek munkáit felvonultató 14. Bogyólé Borcímke Pályázatára beküldött igen gazdag grafikai anyag.”

Vylyan Bogyólé borcímke pályázat, rúzs és más, kiállítás

14. Bogyólé Pályázat 1. és 3. helyezettje: Csiby-Gindele Botond

14. Bogyólé Pályázat 2. helyezettje: Boda Anna Stefánia

14. Bogyólé Pályázat közönségdíjas nyertese: Kincses Endre és Sámson Péter (Zsüd grafika)

Kapcsolódó bejegyzések