Post Image

20 ÉVES A Q10! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Rúzs & Más / 2018-10-01

A Q10 koemzimet elsőként a Beiersdorf kutatói használták bőrápolási termékekben. Szinte hihetetlen, hogy a Nivea Q10 már 20 éve létezik! Emlékszem, nagy szenzáció volt akkoriban – minden reklám a Nivea áttörést hozó bőrfiatalító krémjeiről szólt. Íme, egy újsághirdetés az elsők közül:

Nivea Q10 20 éves, születésnap, rúzs és más

A Q10 képes csökkenteni a bőrsejtek öregedését

Az 1990-es években a Beiersdorf kutatói intenzív vizsgálatokat indítottak a bőröregedés folyamatának feltárására. A kutatások végére a csapat képes volt kimutatni a Q10 fontosságát a bőrsejtek anyagcseréje során: „A Q10 elengedhetetlen az élethez,” – mondta Dr. Thomas Blatt, a Beiersdorf Kutatás és Fejlesztés Részlegének főmunkatársa. „Ez a molekula minden egyes sejtünkben megtalálható, és képes aktiválni testünk energiáinak kb. 95%-át. Központi szerepet játszik a tápanyagok sejtenergiává történő átalakulásában, antioxidánsként pedig a bőröregedést okozó szabad gyökökkel szemben tölt be fontos szerepet.” – hangsúlyozta a biológus.

Kutatásaik azt is bizonyították, hogy a bőr Q10 szintje gyorsan csökkenni kezd az életkor előrehaladtával, a stressz fokozódásával, valamint az UV-sugárzás hatására is. A bőr anyagcseréje egyre inkább sérül, és egyre több szabad gyök termelődik. Ennek eredményeként a sejteknek több energiára van szükségük a védekezéshez és a regenerálódáshoz. Ezt úgy lehet kompenzálni, hogy a bőr saját Q10 termelését, öregedésgátló termékekben lévő Q10 koenzimmel támogatjuk, pótoljuk.

A koenzimmel kapcsolatos ismeretek bővülésével párhuzamosan tökéletesítették a formulát is, így tulajdonképpen állandó kutatás kísérte a termékek fejlesztését. Ez idő alatt a Beiersdorf kutatóinak számos tudományos tanulmánya és kiadványa egyértelműen megerősítette, hogy a bőr saját Q10 szintje nő a NIVEA Q10 termékek alkalmazásával. A Q10 emellett támogatja a bőrsejtek anyagcseréjét, és a szabad gyökök számát is igazolhatóan csökkentheti.

A kreatin formula
A különböző célcsoportokhoz és fogyasztói igényekhez igazítva a Beiersdorf tudósai tehát folyamatosan optimalizálják a Q10 termékeket. Egyik nagyon sikeres kiegészítője a kreatin: a Q10 és a kreatin kombinációja a NIVEA bőrápolási termékekben tovább javítja az öregedésgátló hatást. Ezen eredmények hatására 2014-ben vezette be a cég az első, szabadalmaztatott NIVEA terméket, amelyben Q10 és kreatin kombinációja volt található.

C-vitamin
Felfedezték, hogy a C-vitamin szintén kombinálható a Q10-zel. A C-vitamin és Q10 együttes hozzáadásával a bőrcellákban megnövekedik sejtes légzés. Az erre vonatkozó vizsgálatok eredményei képezték az alapját 2017-ben a Q10 Energy termékek piaci bevezetésének.

Nivea Q10 Plus C éjszakai ránctalanító krém

Nivea Q10 Plus C éjszakai ránctalanító krém

A legújabb NIVEA Q10 POWER termékcsalád az eddig leghatékonyabb NIVEA Q10 formula!
• a korábbi formulához képest 10× több kreatint tartalmaz
• ennek eredménye kevesebb ránc akár már 4 hét használat után
• feszesebb bőr akár már 2 hét alatt

Nivea Q10 20 éves, születésnap, rúzs és más

20 ÉVES A Q10! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!
4 (80%) 3 vote[s]

Kapcsolódó bejegyzések