Post Image

100 ÉVE ÓVJA SEBEINKET A HANSPLAST

Rúzs & Más / 2022-06-01

A Hansaplast idén ünnepli a sebellátás területén szerzett szakértelmének századik évfordulóját. Az elmúlt 100 év alatt a Hansaplast világszerte az egyik legmegbízhatóbb sebtapasz márkává vált, amely hozzájárul a gondtalan hétköznapokhoz, és a családok számára a legjobb védelmet nyújtja a mindennapi sérülések ellen.

A márka 1922-es alapítása óta számos úttörő termék gyártásában és fejlesztésében járt élen, beleértve a baktérium elleni védelemmel és a fenntarthatósággal kapcsolatos innovációkat is. Azonban a növekedés nem csak a minőség és a termékek változatossága terén figyelhető meg, hanem a márka méretében is. Visszatekintve a 100. születésnapot megelőző évre, a Hansaplast:

  • rekord számú sebtapaszt állított elő egyetlen nap alatt, ami Görögország lakosságának felel meg (10 089 849 darab)
  • havonta annyi sebtapaszt gyártott, hogy Mexikó minden lakosára jutna egy (152 millió darab)
  • méterben annyi terméket állított elő, ami a földet 3,5-szer körbe érné (130 300 km)

100 éves történet

A ragtapaszok hosszú utat tettek meg az elmúlt évszázadban. 1882-ben Carl Paul Beiersdorf kapott először szabadalmat bevonattal rendelkező ragtapaszok gyártására. Ez az innovatív “gutta-percha géz tapasz” volt az első, ami lehetővé tette, hogy különböző gyógyszereket helyezzenek a bőrre, és azok hosszabb időn keresztül fejtsék ki hatásukat. A történet pedig 1922-ben elkezdődött: az első sebtapaszokat Hansaplast név alatt kezdték árusítani.

hansaplast, sebtapasz, 10 éves, fenntarthato, bakterium, antibakterialis, sebfertotlenites, beiersdorf, seb, sebkezeles, ragtapasz, ruzs es mas

Hansaplast, 1934

Azóta a márka úttörő termékei folyamatosan fejlődtek – az első használatra kész rugalmas sebkötszerek (Hansaplast Elastic) 1932-es, valamint az első vízálló tapaszok 1953-as megjelenésétől az 1968-ban bevezetett hipoallergén tapaszok és az 1976-ban megjelent „spray tapaszokon” át.

hansaplast, sebtapasz, 10 éves, fenntarthato, bakterium, antibakterialis, sebfertotlenites, beiersdorf, seb, sebkezeles, ragtapasz, ruzs es mas

Hansaplast, 1950

Az utóbbi években megjelent a hegkezelő tapasz (2000) és a Bacteria Shield sebtapasz (2021), amely a szennyeződések és baktériumok 99%-ával szemben véd. A Hansaplast nemrégiben mutatta be az első klímasemleges sebtapaszát[1], a GREEN & PROTECT-et, amely ugyanazt a megbízható védelmet és regeneráló hatást biztosítja egy fenntarthatóbb sebtapasz formájában.

hansaplast, sebtapasz, 10 éves, fenntarthato, bakterium, antibakterialis, sebfertotlenites, beiersdorf, seb, sebkezeles, ragtapasz, ruzs es mas

 Törődés a sebtapaszokon túl

100 éves tapasztalattal a Hansaplastnál tudják, hogy a seb védelmének együtt kell járnia az emberi élet védelmének minden aspektusával. Ezért tűzték ki célul a Hansaplastnál azt, hogy 2025 végéig világszerte 200 000 gyermeket tanítanak meg elsősegélynyújtásra és sebellátásra.

hansaplast, sebtapasz, 10 éves, fenntarthato, bakterium, antibakterialis, sebfertotlenites, beiersdorf, seb, sebkezeles, ragtapasz, ruzs es mas

Hansaplast, 1968

Mivel az egészségügyi szolgáltatások jelenleg világszerte túlterheltek (a WHO szerint 2021-ben az országok 90%-a jelentett fennakadást az alapvető egészségügyi szolgáltatásokban), a kisebb sebek otthoni ellátása fontosabb, mint valaha.

Azáltal, hogy sebkezelési oktatást nyújt az embereknek szerte a világon, és képessé teszi őket arra, hogy megvédjék magukat és másokat, a Hansaplast segíthet megelőzni a mindennapi sérülések okozta fertőzéseket.

„A gyerekek szeretnek mozgásban lenni és a mindennapokat kalandossá varázsolni, ami néha balesetekhez vezethet. Nem számít, milyen kicsi a seb, a szennyeződés és a baktériumok továbbra is fertőzést okozhatnak. Ezért kell minden sebet a lehető leghatékonyabban ellátni, és ezért fontos, hogy a gyerekek tudják, hogyan segíthetnek magukon és másokon” – magyarázza Dr. Maike Kuhlmann, a Beiersdorf Egészségügyi és Klinikai Részlegének vezetője.

hansaplast, sebtapasz, 10 éves, fenntarthato, bakterium, antibakterialis, sebfertotlenites, beiersdorf, seb, sebkezeles, ragtapasz, ruzs es mas

Hansaplast, 1974

A “tisztítás, védelem, gyógyítás” megközelítés általában a helyes út, folytatja Dr. Maike Kuhlmann: “Az ideális sebápolási rutinnak három lépésből kell állnia: 1. A seb megtisztítása a szennyeződésektől és baktériumoktól fertőtlenítő spray-vel. 2. A seb védelme sebtapasszal. 3. A seb gyorsabb gyógyulásának elősegítése sebgyógyító kenőccsel. Ha azonban jelentős vérzés jelentkezik, amely nem áll el; amennyiben a seb mély vagy nagy; ha a seb fertőzés jeleit mutatja; vagy ha úgy gondolja, hogy valami, például üveg került a sebbe, illetve bármilyen kérdés felmerülése esetén forduljon egészségügyi szakemberhez.

hansaplast, sebkezelés, sebfertőtlenítő, sebgyógyulás, sebtapasz, rúzs és más

Az elsősegélynyújtás népszerűsítése

A Vöröskereszt Nemzetközi Szövetsége szerint évente több millió kisebb sérülés történik, és a korai kezelés a legjobb módja annak, hogy megóvjuk magunkat az esetleges fertőzésektől.

A Hansaplast 100. születésnapja alkalmából gyermekbarát oktatási programsorozatot indít nyolc országban, köztük Németországban, Indonéziában, Indiában, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Belgiumban, Franciaországban és Ausztriában. A Hansaplast az egyes piacokon helyi elsősegély-szakértőkkel együttműködve oktatja a 8 és 14 év közötti gyerekeket alapvető elsősegélynyújtási ismeretekre, hogy csökkentsék a mindennapi sérülések okozta fertőzések kockázatát. A Hansaplast szerint nem kell, hogy életünket megzavarják a mindennapi sérülések és elkötelezettek amellett, hogy jobb, biztonságosabb és egyszerűbb módot találjanak arra, hogy az emberek otthon is ellássák kisebb sérüléseiket, segítve őket abban, hogy a könnyekből mosolyt varázsoljanak.

[1] A gyártási folyamat során felhasznált villamos energia 100%-ban megújuló forrásokból származik. Az összes fennmaradó kibocsátást pedig tanúsított erdősítési projektekkel kompenzálják.

Kapcsolódó bejegyzések