Stílusból szőtt ékszer

Zsolesz / 2015-05-27

 

 

Olyan ékszertervezőt mutatunk be kedves Olvasóinknak Koltai Szilvia személyében, aki a rendkívüli látásmódot nem mindennapi stílusérzékkel ötvözve különleges szépségű ékszereket alkot.
Szilvi csodálatos munkáira a Facebook-on bukkantunk rá és nagy örömmel osztjuk meg a szemet-lelket egyaránt gyönyörködtető kompozíciókat – mivel képtelenek voltunk szelektálni, mindet megmutatjuk, amit csak a készítő kérésünkre átküldött! És hogy hogyan vág bele egy kétgyermekes édesanya valami teljesen újba, mesélje el ő maga:

“13 évesen egy ékszerbolt kirakatába botlottam, melyben ötvös által készített, kétkezi, gyönyörű, egyedi ékszerek voltak. Itt döntöttem el, hogy ötvös iparművész leszek. A sors és az anyagi körülmények sajnos ezt nem tették lehetővé. Végül vésnökként végeztem, de nem a szakmában helyezkedtem el. Gyerekeim időközben elérték a kamaszkort, így több idő jut magamra. Interneten böngészve ismét az ékszerkészítéshez jutottam el, tanulom, folyamatosan képzem magam 3 éve, autodidakta módon. Számos próbálkozás után találtam rá, s úgy gondolom az ékszerkészítés egyik legnehezebb, de legcsodálatosabb és kreativitást igénylő válfajára a drótcsipke ékszerek készítésére.  Ezt az irányvonalat alapozták meg a drótra erősített gyöngyökből készült nyakékek, melyeket a legjobban szeretek készíteni. Egy ilyen nyakék elkészítésénél még én sem tudom mi lesz a valódi végeredmény, mert addig csavarom, rakom ide-oda a gyöngyöket, érdekes kiegészítőket, amíg nem nyújt tökéletes látványt.  Ékszereim könnyed eleganciát sugároznak viselőjének. Inspirációm alapja a színek harmóniája vagy épp diszharmóniája, ami érdekessé, egyedivé teszi a látványt. Minden darab egyedi, nem készítek két azonos ékszert. Úgy gondolom visszataláltam a gyökereimhez és saját utamon haladok tovább.”
Az egyedi ékszerek a Facebook-on találhatók meg alkotójuk neve alatt: Koltai Szilvia ékszerek.

 

 

Stílusból szőtt ékszer
Hogy tetszett?

Kapcsolódó bejegyzések