Post Image

Exkluzív interjú Gáspár Vikivel

Zsolesz / 2016-05-11

Gáspár Viki szépség és aromaterapeuta több mint 15 éve foglalkozik az arcok szépítésével, a szépség szakmával. Saját készítésű kozmetikumait hosszú évek óta kozmetikusok, aromaterapeuták, masszőrök, természetgyógyászok használják munkájuk során. Viki a tanfolyamok mellett elindította a Kencekonyha webáruházát is. Legújabb innovációja a kézműves szappanok után az otthoni használatra kifejlesztett minőségi natúrkozmetikumok bevezetése. Gáspár Viki a Rúzs és más-nak adott interjút:

Rúzs: Mikor találtad ki, hogy saját márkát fejlesztesz?

G.V.: Már akkor foglalkoztatott a gondolat saját márka fejlesztéséről, amikor megismerkedtem a natúr kozmetikumokkal, de ezek csak nagyon távlati tervek voltak évekkel ezelőtt. Nagyon megfontolt és maximalista ember vagyok, sok évig halogattam a megvalósítást egészen addig, amíg tökéletesen késznek éreztem a tudásomat és a termékeim minőségét.

Rúzs: Honnan szerzed be a hozzájuk szükséges alapanyagokat?

G.V.: Az alapanyagok világ minden tájáról származnak és van olyan is, ami Magyarországról. Minden alapanyag 100 % tisztaságú, semmilyen káros anyagot vagy kemikáliát nem tartalmaz, így a saját kozmetikumaim sem. Sokáig nem volt webáruházam, nem véletlenül. Évek kellettek ahhoz, hogy kijárjam az útját, azaz felkutassam, hogy mit hol tudok beszerezni a legjobb minőségben. Sokszor belefutottam rossz minőségű alapanyagba, és több esetben be is csaptak. Mára már szinte az illatról és a színről is be tudom határolni a minőséget, de ehhez sok év tapasztalata kellett. Mindent először kipróbálok, és csak azután használom az alapanyagokat és teszem fel a webáruház palettájára, vagy készítek belőle kozmetikai terméket. Nagyon fontos nekem a minőség, mivel a kozmetikumkészítés nagyrészt ezen múlik. Ugyanolyan fontos, mint egy jó receptúra összeállítása.

Rúzs: Egyedül komponáltad meg a krémeket vagy segítséget kértél – a nagy mennyiségben való gyártás miatt – kozmetikai vegyésztől?

G.V.: Sosem kértem segítséget senkitől, mindig a szívem és a magam feje után mentem. A termékeim a saját receptúráim és a saját fejlesztésem. Az hogy nagy vagy kis mennyiség az igazából nem számít, de nem gyártok sosem egyszerre óriás adagot azért sem, mert a krémeket kézzel készítjük. Azt vallom, hogy többször készítsünk kevesebbet, mindig friss, ezért hatékonyabb kozmetikumokat tudjak nyújtani a vásárlóknak.

Rúzs: Mi az eredeti végzettséged és hol tanultál meg kozmetikumokat készíteni?

G.V.: Autodidakta módon. Végzettségem szerint óvónőnek tanultam annak idején, de nem dolgoztam sosem az eredeti szakmámban. Hosszú út vezetett a natúrkozmetikumok világáig, a legjelentősebb állomás egy 15 évig tartó sminkes múlt, ami kapcsán elkezdtem foglalkozni a natúr kozmetikumokkal. Sminkmesterként sok ügyeskezű tanuló került ki a sminkiskolámból, de mára a munkám egészét a kozmetikai vállalkozásom teszi ki. A tanítás megmaradt mindig az életemben, mert a Kencekonyhában olyan embereknek tartok tanfolyamokat, akik maguk szeretnék megtanulni elkészíteni a természetes összetevőkből álló kézműves szappanokat és természetes kozmetikumokat. Könyvekből, internetről kezdtem el annak idején kutatni az természetes növények, olajok, anyagok gyógyhatásai után és először egy nagyon egyszerű krémet készítettem el még otthon a saját konyhámban. Lassan követték a komolyabb, nehezebb krémek, szappanok, mindig találtam valami új összetevőt, amit kipróbáltam.

Rúzs: Mennyi idő telt el az arcápolók megálmodása és “polcra kerülése” közt?

G.V.: Évek, talán nagyjából 5 év.

Rúzs: Csak online kaphatók? Tervezed, hogy üzletben is elérhetővé teszed őket?

G.V.: Igen, egyelőre csak a saját weboldalon lehet megvásárolni őket, de nagyon szeretnék egyszer egy kis üzletet. Remélem, eljön nemsokára annak is az ideje.

Rúzs: A termékekkel végeztetek teszteket a hatásukra vonatkozóan? Milyen konkrét eredményeket sikerült elérni a ráncfeltöltővel?

G.V.: Minden termékemet több szempontból is tesztelek, nagyon sokszor elkészítem őket többféleképpen is mielőtt tényleg kikerül a „polcra”. Van több kozmetikus is a környezetemben és a régi tanítványaim között, akiknek mindig adok, minden fejlesztés alatti termékemből, hogy próbálják ki. Nagyon fontos a véleményük, de magánemberek is szívesen vállalkoznak rá. Mindkét szempont ugyanolyan fontos. Eddig csak 100 %-ban pozitív visszajelzéseket kaptam minden termékről, néhány nap alatt szemmel látható változásokat értek el a termékek használatával. A bőr a természetes anyagoknak és a hatóanyagoknak köszönhetően feltöltődik, feszesebb lesz, a ráncok kisimulnak, a bőr állaga pedig egészségesebb, üdébb, teltebb lesz.

Rúzs: A Kencekonyha éppen arról szól, hogy mindenki a maga krémjeit mixelje össze – nem tartasz tőle, hogy a L’amia arcápolói elveszik a résztvevők kedvét és inkább megveszik készen?

G.V.: Igen ez teljesen érthető kérdés. Nem tartok tőle, mert sokan vannak, akik szívesen készítenek otthon krémet vagy szappanokat és szeretnek kézműveskedni, mások pedig nem szeretnek pepecselni vagy komolyabb kozmetikumokat szeretnének használni. Így mindenki megtalálja azt, ami számára ideális. Mindegyik irány másra való, nem is tudnak és nem is kell hasonlítaniuk, mert más célközönséget szolgálnak ki. Így mindenkinek tudok nyújtani valamit, amire vágyik a natúr kozmetikumok területén.

A L’amia termékek megrendelhetők a www.lamianaturashop.com weboldalon

Kapcsolódó bejegyzések