Post Image

FESZESEBB MELL, SZEBB DEKOLTÁZS

Rúzs & Más / 2018-03-12

Ha kedves Olvasónknak beletartozik a mindennapi bőrápolási rutinjába a dekoltázs és a mellek karbantartása, nem is szükséges tovább olvasni! A tapasztalatok azonban sajnos azt mutatják, hogy idehaza ez meglehetősen ritka! Pedig nem az arcunk az a terület, ahol a korosodás első árulkodó jelei megmutatkoznak. E kellemetlen tisztség a nyak és a mellek közé eső terület osztályrészéül jut a dekoltázst kontrollálatlanul érő UV-sugárzás valamint a bőrápolás elhanyagolásának következtében. Szomorú tény, hogy a legtöbben még a szóban forgó területek hidratálásáról is megfeledkezünk, pedig a parfümériák garmadával kínálják a jobbnál-jobb öregedésgátló és feszesítő dekoltázs-ápoló készítményeket.
A nyak és a mellkas felületén található bőr vékonyabb, mint a test egyéb területein, ezért kevésbé rugalmas és ellenálló, ugyanakkor nagy igénybevételnek van kitéve. A terhesség során a legtöbben irigylésre méltó mellekre tesznek szert, ám sajnos csupán kölcsönről van szó, amelyért túlzottan magas „gravitációs kamatot” kell fizetni. A nagyméretű mellek saját súlya folyamatosan megterheli, nyújtja a bőrt, amely ezáltal hamarabb megereszkedik. A kismellűek viszont a push-up melltartók viselésével mélyítik el a középvonalon idővel megjelenő barázdát.

A kozmetika vívmányai

A speciális dekoltázskrémek élénkítik a vérkeringést, fokozzák a rugalmasságért felelős elasztin- és a tartást adó kollagén termelését, nedvességmegkötő anyagokkal teltté, puhává teszik a bőrt, növényi kivonataik feszesítő hatást biztosítanak. A készítmények leggyakoribb hatóanyagai vitaminok, növényi olajok, növényi proteinek és fitoösztrogének, melyek az ösztrogén hormonhoz hasonló kémiai felépítésű, természetes növényi vegyületek. Az újgenerációs dekoltázsápolók elsősorban a kollagén leépülésének megakadályozásával, a kollagén-termelés és a sejtmegújulás serkentésével hatnak a bőr megereszkedése ellen, ámbár a mellápolás koncepciója egyáltalán nem újkeletű. A francia nők mindennapi bőrápolási rutinjába már régóta beletartozik a nyak és a dekoltázs ápolása. Franciaországban a mellek és a dekoltázs karbantartása éppen annyira magától értetődő, mint a kézápolás vagy az arckrémezés.

mellfeszesítés és dekoltázs ápolás, guinot, rosa graf, rúzs és más

A mellkezelés mifelénk viszont még mindig tabu – jó, ha egy szalonban havi szinten elvégeznek egy kezelést. A dekoltázs kezelés során speciális masszázstechnikát alkalmaznak, mellyel stimulálják a keringést és a nyirokrendszert. A körkörös mozdulatok feszessé teszik a mellet, nyakat és dekoltázst, valamint mélyebbre juttatják az aktív hatóanyagokat. Sajnos, mint minden jó, a masszázs hatása is múlandó, az eredmény fenntartásához rendszeres karbantartásra van szükség.
A kozmetikákban igénybe vehető mellkezelések során az ultrahang, az oxigénkezelés valamint a gipszmaszk a koncentrált hatóanyagok optimális felszívódását szolgálja, az SMP-vákumkezelés a kötőszövetet hivatott erősíteni, a SkinJet-et a bőrfelszín megújításra alkalmazzák. Látványos javulás érhető el dermarolleres kezeléssel, mely a bőr saját, belső újjáépítő folyamatait serkenti.

mellfeszesítés és dekoltázs ápolás, guinot, rosa graf, rúzs és más

 

Mellnövelés tégelyből?

Ha a mellek jönnek szóba, sokak számára a méret a lényeg. Néhány plusz centiméter miatt viszont a legtöbben boldogan elkerülnék a sebészeti beavatkozást. Bár a bőrgyógyászok valószerűtlennek tartják a mellnövelő krémek és kapszulák hangzatos ígéreteit, az érintettek nagyon szeretnék elhinni. A mellnövelők leggyakoribb hatóanyag-triásza a mezei zsurló, a komló és a Kigelia Africana fitoösztrogénje, de gyakori összetevő a ginszeng, a hamamelisz és a koriander is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mellnövelők legjobb esetben is csak rövidtávon, átmeneti duzzanatot létrehozva hatnak, vagyis amint felhagyunk használatukkal, rövid időn belül “leereszt a lufi”.

Akár az otthoni ápolás mellet döntünk, akár szakemberre bízzuk dekoltázsunk karbantartását, a nyitott ruhás időszakban nem szabad megfeledkezni a fényvédőt tartalmazó krémek mindennapi használatáról. A dekoltázs- és mellápolók új generációja ugyanakkor a bőröregedés elleni minőségi hatóanyagok egész tárházát tartalmazza – ugyanazokat, amelyeket az arc fiatalítására alkalmaznak. A napi bőrápolás mellett hetente egyszer  ajándékozzuk meg ezt a területet is egy bőrradírozással és azt követően frissítő vagy tápláló pakolással! Hiszen mindhiába a feszes arcbőr, ha a megereszkedett nyak, ráncos dekoltázs kíméletlenül elárulja korunkat.

mellfeszesítés és dekoltázs ápolás, guinot, rosa graf, rúzs és más

Guinot Longue Vie Buste – Mellfeszesítő Krém – 50ml.- 18 800.-
Rosa Graf Creme Buste – Mellfeszesítő és Dekoltázs Krém – 50ml. – 6500.-

A termékek elérhetők a www.salontrend.com weboldalon

Kapcsolódó bejegyzések