Vitalizáló tej

Zsolesz / 2011-10-18

Egy 2007-ben bevezetett eljárásnak, az ESL-technológiának köszönhetően a gyártó több mint 21 napos eltarthatóságot garantál, természetesen hűtés mellett. A tej így friss marad, megtartja finom ízét, miközben megőrzi komoly beltartalmi értékeit is. Az eljárás lényege, hogy maximum 2 tizedmásodperces hőkezelésnek vetik alá, melynek során a fontos vitaminok, és esszenciális ásványi anyagok megmaradnak a tejben. A hosszabb eltarthatóság így párosul a friss tej ízével. Ugyancsak az eljárásnak köszönhető a jellegzetes forralt tejes utóíz mellőzése, melyet a fogyasztók kevésbé kedveltek a hosszú eltarthatóságú tejek esetében. Ez a tej friss termék, így hűtést igényel, nem keverendő össze az ultrapasztőrözési eljárásokkal, ahol hosszabb ideig, magasabb hőmérsékleti hatásnak teszik ki a tejet, ezért hűtést nem igényel a végtermék, de a vitaminok sérülnek. A tej önmagában is magas vitamin és ásványi anyag forrás. Mai túlhajszolt, környezeti ártalmakkal terhelt életvitelünkben azonban egyre hangsúlyosabb szerepet kap a megfelelő vitaminpótlás szervezetünkben. A tejben minden nap, egyszerűen juthatunk hozzá ezekhez a létfontosságú vitaminokhoz és ásványokhoz.

Kapcsolódó bejegyzések