Post Image

VÉLEMÉNY: MEGÉRIK-E AZ ÁRUKAT A DRÁGA KOZMETIKUMOK?

Rúzs & Más / 2018-08-29

Bizonyára mindenki volt már olyan dilemmában, hogy egy sokat ígérő termékre áldozzon-e komolyabb összeget, illetve, ha nem engedhetjük meg magunknak, biztosan korábban ráncos lesz a bőrünk.

Kezdem a saját tapasztalataimmal, amelyek a felső kategóriás termékek világából származnak:
Egy luxustermék minőségét a ráfordított kutatások, a hatóanyagok tisztasága és minősége, a benne alkalmazott csúcstechnológiák és a hosszas tesztelés adja – mindezek benne foglaltatnak az árban és természetesen a gyönyörű csomagolást, a márkaboltok szolgáltatásait, a képzett szépségtanácsadók profi segítségét is meg kell fizetni. Viszont ezek a kozmetikumok a hirdetéseikben közzétett ígéreteket meg kell, hogy tartsák, a termék hatékonyságát komoly terméktesztek támasztják alá. A legújabb, áttörést hozó hatóanyagokat is ebben a kategóriában találjuk meg először, köszönhetően a mögöttük álló kutatási és fejlesztési szakember gárdának.
Léteznek olyan márkák is, amelyek kifejezetten a kiemelkedően magas jövedelműekre céloznak egészen különleges, drága összetevőkkel és feltűnő dizájnnal. Ennek a szűk vásárlói rétegnek nyilván bármi áron megéri megvenni a krémet, hiszen presztízs értékkel is bír, jó érzés birtokolni. Ezeknek a krémeknek az „imidzséhez tartozik”, hogy nem is tudjuk meg pontosan mi van benne, illetve mik a legfőbb hatóanyagai mert a hatóanyagkomplex valamilyen fantázianéven szerepel! – “Bízz bennem, jó vagyok, mert drága vagyok” – ezt sugallják. Ugyanakkor, ha belegondolunk, hogy egy krém ötvenszer drágább a másiknál nem gondolhatjuk komolyan, hogy ötvenszer jobbat is tesz a bőrünknek.

luxuskozmetikumok, presztízs, ár, megéri, rúzs és más

A drogériákban forgalmazott termékek – akárcsak felső kategóriás társaik – komoly engedélyeztetési eljárásokon mennek keresztül, tehát tartanunk semmiképp sem kell tőlük. A luxus arcápolókkal szemben nincs annyi járulékos költség a gyártásuk során. Kész, jól működő technológiákon, bevált hatóanyagokon alapulnak, gyakran ellesve azokat a felső kategóriásoktól. Ez annyit jelent, hogy az elérhető árú krémekben is megjelennek azok a hatóanyagok, amelyek drágább társaikban csak időbeli eltolódással. Figyelnünk kell azonban az összetételre, mivel az nem minden, hogy egy krém tartalmaz mondjuk C-vitamint – a lényegi információ az, hogy mennyit tartalmaz belőle. Ez sajnos nem mindig derül ki, mivel a krémeken elegendő az összetevőket csökkenő sorrendben feltüntetni, de nem muszáj a mennyiséget megjelölni és ezt csak ritkán teszik meg. A csökkenő sorrend azt jelenti, hogy a legelső helyen megnevezett összetevőből van a legtöbb a krémeben – ez általában a víz, amit a glycerin és mindenféle állagjavító és tartósítószer követ majd csak ezután jönnek a hatóanyagok. Tehát még ez sem ad pontos képet, nem beszélve arról, hogy nehéz eligazodni a sok vegyület közt. Segítséget jelent az eligazodásban, ha a termék nevében megjelenik a fő hatóanyag – a klinikai bőrápolóknál ez teljesen világos (például: 101, Niod, Paula’s Choice, Vichy Fresh Shot).

luxuskozmetikumok, presztízs, ár, megéri, rúzs és más

Engem vásárlóként az győz meg, ha a termék mögött klinikai tesztek vannak, amelyek bizonyítják a hatékonyságát vagy az összetételében olyan hatóanyagok találhatók, amelyek a bőrproblémámnak megfelelnek.
Azt gondolom, hogy az olcsóbb (nem a gyanúsan olcsó) kategóriában is vannak hatékony termékek, és hogy egy sima hidratálónál, testápolónál nyugodtan választhatjuk az olcsóbb verziót. Anti-aging arcápolók, szérumok esetében érdemes többet rááldozni, de mielőtt megvennénk, nézzünk utána az összetételnek és a fogyasztói véleményeknek, és a klinikai teszteknek, nehogy valami olyanra adjuk ki a pénzünket, ami nem is igazán való a bőrproblémánkra.

VÉLEMÉNY: MEGÉRIK-E AZ ÁRUKAT A DRÁGA KOZMETIKUMOK?
5 (100%) 1 vote

Kapcsolódó bejegyzések