Post Image

ITT AZ IDEJE, HOGY TÉLI ARCÁPOLÓKRA VÁLTSUNK!

Rúzs & Más / 2016-12-07

Az alacsony hőmérséklet valamint a szél szárító hatása erőteljes igénybevételnek teszik ki az arc fedetlen bőrét. A téli hideg hatására az erek összeszűkülnek, a vérkeringés lelassul, így a bőr oxigén- és tápanyag-ellátottsága erőteljesen lecsökken, aminek következtménye sápadtság, szem alatti karikák valamint bőrszárazság kialakulása. Mindehhez hozzájárul a fűtött helységek levegőjének vízelvonó hatása és a helyenként hámló, száraz bőr fertőzésekkel, baktériumokkal szembeni ellenálló képessége meggyengül, könnyen pattanásossá válik, és még könnyebben ráncosodik. Az érzékeny bőrtípus számára a hőmérséklet és páratartalom váltakozásához való alkalmazkodás még nehezebb feladatot jelent.

Évszakváltás a piperepolcon

A téli időszakban gyengédebb, ugyanakkor tápláló- és védő összetevőkben gazdagabb arcápolásra van szükségünk. A tisztítók, melyek nyáron beváltak, lehet hogy most túl intenzíven hatnak: cseréljük le a habzó tisztítót kímélőbb, tej állagúra vagy érzékeny bőrre kifejlesztett termékre. Bőrradírt is ritkábban alkalmazzunk. Hogy megőrizzük a bőr frissességét, bársonyos tapintását, tápláló és élénkítő arcpakolásokkal segíthetjük működését.

Bár a napsütést gyengébbnek érzékeljük, mint nyáron, ilyenkor éri a földet a legerősebb UV sugárzás ezért a fényvédelemről nem feledkezhetünk meg akkor sem, ha csupán rövid időt töltünk a szabadban.

Mivel a faggyúmirigyek +8 ºC alatt minimálisra csökkentik, nagy hidegben le is állítják a zsírtermelést, a bőr ápolására dúsabb állagú krémet érdemes választani, mint az év más szakában. A zsírokat tartalmazó krém meggátolja, hogy a hideg kárt tegyen a bőrben, ráadásul a nedvességet is segít megtartani: folyékony tejről váltsunk krémre, normál bőrre való krém helyett pedig próbáljunk ki száraz bőrre kifejlesztett változatot. A zsíros bőrtípusúak számára is kaphatók olyan bőrtápláló krémek, amelyek nem terhelik túlzottan magas zsírtartalommal az arcbőrt.

Minden hidratáló termék védelmet nyújt a folyadékvesztéssel szemben, ám nem mindegy milyen egyéb, bőrápoló hatóanyagokat tartalmaz. Válasszunk a minőségi arcápolók közül, melyek összetevői mélyen felszívódnak a bőrbe és ott hatnak, ahol szükség van rájuk nem csupán a bőr felszínén. A minimum 15 faktoros fényvédő a krém összetevői közt feltétlenül szerepeljen. Ne feledkezzünk meg a nyakunk krémezéséről sem.

Általános szabály, hogy az arckrémmel indulás előtt legalább fél órával kenjük be az arcot és nyakat – ennyi idő szükséges ugyanis a maradéktalan felszívódásához. Ellenkező esetben a krém víztartalma a bőrfelszínről párologva lehűti, és tovább szárítja a bőrt.

Okos megoldás

A Nu Skin a bőr folyamatosan változó, egyedi igényeit vette alapul AgeLoc me bőrápolási rendszerének kialakításakor. Mobil applikáció segítségével a bőrünknek az adott időszakban legmegfelelőbb többlépésés arcápolás összeállítása gyerekjáték! Csupán őszintén kell válaszolnunk a bőrünkkel kapcsolatos kérdésekre, szemléletes ábrák segítségével információkkal szolgálni bőrállapotunkról és az app összeállítja személyre szóló bőrápolási termékeinket. Olyannyira, hogy 2000 lehetőség közül választja a ki a számunkra tökéleteset!

Nu Skin AgeLoc me applikáció

A kapott kódot kell csak elküldenünk rendeléskor és ennek alapján érkezik egy meg egy nappali és egy éjszakai arcápoló valamint 3 féle szérum – ezek keveréke biztosítja az ideális bőrápolást reggel és este.
Hozzánk már megérkeztek a téli időszaknak megfelelő készítmények, és valójában csak a használat során tapasztuk meg hogy valóban mennyivel komfortosabb a “téliesített” bőrápolási rutin a hideg időszakban a bőr számára!

Nu Skin AgeLoc me készülék

Nu Skin AgeLoc me készülék a bőr pontos igényeire szabott utántöltőkkel

ITT AZ IDEJE, HOGY TÉLI ARCÁPOLÓKRA VÁLTSUNK!
5 (100%) 4 votes

Kapcsolódó bejegyzések