Post Image

SZUPERPARFÜMÖK MEGÁLMODÓJA JÁRT A LE PARFUM-BEN

Rúzs & Más / 2018-10-04

A napokban a magyar “orr”, Zólyomi Zsolt parfümériájában tett látogatást a Puredistance parfümmárka alapító-tulajdonosa, Jan Ewoud Vos. A kivételes márka története több, mint érdekes: a világ legdrágább parfümjeit készítő cégről van ugyanis szó, amelyet egy sokoldalú, ám a kozmetikai ipar tekintetében hozzá nem értő férfiú hívott életre. Zólyomi Zsolt így mesélt róla:

Puredistance, Le Parfume, Zólyomi Zsolt, rúzs és más

Jan egy puritán holland vizuális művész, mellette profi teniszező, akinek még szörfiskolája is volt, szóval amolyan nekem nagyon is szimpatikus életművészféle, aki a mid-life crisise helyett 1 évig komlyan elgondolkodott 2002-ben, hogy mit csináljon az életével, majd megszületett a fejében a világ legdrágább, normál bolti forgalomban is kapható parfümje, amit 2007-re megvalósított. A menőség, hogy tökéletes outsiderként építette fel e – ma már 40 országban kapható – brand-jét, olyan üzleti etikával, amivel még a luxusparfümök világában és a parfümőrök között is tiszteletett vívott ki. Roja Dove (a Roja Parfums megalkotója – a szerk.) például egyedül neki készített nem saját márkás parfümöt. Azóta a világ egyik legexkluzívabb parfümmárkájaként tartják számon, ami nem csoda, hiszen parfümjei akár 24 karátos arannyal záródó, áttetsző avagy éjfekete, 750 grammos, metszett Swarovski kristálytokban is kaphatóak, “mindössze” 567.000.- Ft a 17,5 ml. Minden kristálytok egyedileg számozott certificate-tel rendelkezik, az autentikus gyűjtők örömére. Ezek az illatok a mai orrnak ismeretlen tartományú, 25-48 %(!)-os töménységű szuperparfümök, amelyekből egyetlen csepp is elég a varázslathoz. Volt arab ügyfelünk, aki egy reggel valami nagyon tartós parfümöt keresett nálunk, felpróbált egy fújásnyi Black-et, majd a Gellértbeli masszázs, szauna és iszappakolás után felhívott este, hogy ok, ok, én nyertem, de most már szedjem le róla. :)”

Puredistance, Le Parfume, Zólyomi Zsolt, rúzs és más

A Puredistance parfümök világszerte csak néhány parfümáriában kaphatóak, ezért nagy öröm Zólyomi Zsolt számára, hogy ő képviselheti Magyarországon a márkát. Eddig nyolc gyönyörű parfümkreáció kapott helyet a La Parfum kínálatában. A legutóbbi a 2017. novemberi Warszawa (=Varsó), amely visszarepít minket közel 30 évvel ezelőttre, amikor Jan Ewoud Vos, az alapító, először hallotta David Bowie-t a “Warszawa” című számát énekelni. Pár évvel később egy varsói látogatása során a lengyel nők szépsége és a város gazdag történelme ihlette meg arra, hogy megszülessen fejében az illat. Az illat megalkotásával megbízta Párizsban Antoine Lie-t, aki a Black-et és a White-ot is alkotta. A Warszawa parfüm elegáns, meleg, mély, ábrándosan buja virágillat, egy jó értelemben mámoros és szédült álomvilágba viszi el viselőjét.

Puredistance, Le Parfume, Zólyomi Zsolt, rúzs és más

Jan legújabb, még nem is kapható Puredistance parfümjének béta-verzióját is elhozta Budapestre, és egy mesés image video-val egyetemben megmutatta az érdeklődőknek.
A 9. illat, a szél istenéről kapta nevét, és várhatóan 2019. tavaszán kerül forgalomba. Az este során Jan egy szívhezszóló játékkal kedveskedett a részvevőknek, mégpedig általa fotózott képeslapokat hozott, és miután mindenki választhatott egyet elmesélte a hozzájuk tartozó történeteket valamint dedikálta is azokat, így téve személyes és örök emlékké a Puredistance Night Shopping-ot.

Puredistance, Le Parfume, Zólyomi Zsolt, rúzs és más

Jan Ewoud Vos, a Puredistance alapítója

SZUPERPARFÜMÖK MEGÁLMODÓJA JÁRT A LE PARFUM-BEN
5 (100%) 2 votes

Kapcsolódó bejegyzések