Olasz kétszer

Zsolesz / 2015-09-08

Mindkettő olasz, ám mégsem lehetne különbözőbb: az északi Milano és a szicíliai Palermo. A Nespresso új kávéőrleményei a sokszínű és gazdag olasz kávékultúra előtt tisztelegnek. A márka idén két Limited Edition ristrettót alkotott – a Tribute to Milano és a Tribute to Palermo keverékeket melyek két nagyon eltérő hangulatú város, Milánó és Palermo atmoszféráját idézik fel. A sajtóbemutató helyszíne stílusosan a szicíliai Salvo Sgroi Mericano bárja volt, ahol Milánót Gianni Annoni képviselte. Pillanatokon belül ki is alakult a vicces szópárbaj – észak dél ellen – közöttük! Abban azonban nagy volt az egyetértés, hogy az olaszok a kávét röviden, ristretto formájában, cukor nélkül és gyorsan fogyasztják.

A Tribute to Milano keverékhez a pörgős és elegáns Milánó nyüzsgése adta az ihletet; ebben a városban az emberek egy bárban állva, gyorsan hörpintik fel kávéjukat. Ezzel szemben a Tribute to Palermo egy erőteljes, intenzív ízvilágú és testes ristretto. Ez a kávé a szicíliai piacok illatorgiáját idézi, és ízvilágát kakaós aromák, fűszeres, borsos jegyek színesítik – vagyis csupa olyasmi, amit Palermo piacain sétálgatva is megtapasztalhatunk.

A legfinomabb Arabica és Robusta kávékból készített két új Limited Edition ristretto különleges kávéélményt kínál. Nagy Zsolt, a Nespresso kávészakértője elmondta, hogy az intenzív ízvilágú kávék rajongói számára mindkét Limited Edition ristretto tökéletes választást jelent majd, annál is inkább, mert feketén és tejjel egyaránt izgalmasnak ígérkeznek. Élvezhetjük a Tribute to Milano intenzív aromáit latte macchiatoként, amelynek krémes, tejes ízei harmonikusan hangsúlyozzák ki a karamellás aromákat, és ízleljük meg a Tribute to Palermo kávét egy aromás cappuccino formájában, amelyben jól érvényesül az ital testessége és erőteljes karaktere!


A Tribute to Milano és a Tribute to Palermo 2015. augusztus 31-től korlátozott időn át világszerte kapható lesz a www.nespresso.com honlapon, a Nespresso Boutique-okban, valamint telefonon, a Nespresso Club-on keresztül.10 kapszula ára 1400 Ft.

 

Tribute to Milano Ristretto 25 ml / Intenzitás: 9

A kávé profilja: Rendkívül aromás ristretto. Eleganciáját a kifinomult, gyümölcsös aromák és az édeskés, gabonás ízjegyek kellemes egyensúlya adja. Származási hely: A dél-amerikai és közép-amerikai Arabica kávék ízeit guatemalai Robusta emeli ki.

Tribute to Palermo Ristretto 25 ml / Intenzitás: 11

A kávé profilja: Az erőteljes pörkölés előhozza a kávé kakaós aromáit és fűszeres, borsos ízjegyeit. A testes, ugyanakkor selymes textúrájú ristretto ízei rendkívül intenzíven érvényesülnek. Származási hely: Kelet-afrikai Arabica és Robusta kávék erőteljes keveréke.


Olasz kétszer
Hogy tetszett?

Kapcsolódó bejegyzések