Downmall Árkás extrém freestyle kerékpár futam, rúzs és más

NEM KICSIT EXTRÉM PROGRAM SZOMBATON AZ ÁRKÁDBAN!

Rúzs & Más / 2018-02-22

Kihagyhatatlan BMX és MTB Freestyle kerékpáros versenynek lehetünk szemtanúi szombat délután az Örs vezér téri ÁRKÁD bevásárlóközpontban, ahol harmadszor is elstartol Európa legkülönlegesebb kerékpárversenye a Downmall magyarországi futama! A 4 fordulós Európa-bajnoki futam Ulm és Essen után most Budapesten folytatódik február 24-én szombat délután. A verseny egyedülálló az európai kerékpársport futamok közt, hiszen az indulóknak a szabadtéren megszokott akadályokat most urbanizált beltéri környezetben kell teljesíteniük. Az ÁRKÁD mozgólépcsői, folyosói és légtere egy napra monumentális pályává alakulnak, ahol a gyorsasági verseny mellett izgalmas MTB és BMX trükkökkel is találkozhatnak a látogatók.

Downmall Árkás extrém freestyle kerékpár futam, rúzs és más

A bajnoki futamon csaknem 30 versenyző küzd a dobogós helyekért. A BMX versenyzők a kijelölt pálya minél gyorsabb teljesítésére törekednek bevetve minden trükköt és kenőanyagot, hogy a szűk folyosók kanyarjait csúszás nélkül vegyék be. Míg az MTB Freestyle kerékpárosainak az a fő célja, hogy a két emelet közt kialakított pályán minél látványosabb és hibátlan mutatványokkal kápráztassák el a zsűrit és közönséget.

Az extrém biciklis versenyen számos magyar résztvevőnek is szurkolhatunk, így Hódi András 2015-ös Fourcross Magyar Bajnoknak, Lenthar Gábor 2017 Masters Bajnoknak, Németh Ádám Országos Bajnokság „merev” kategória 1. helyezettjének és Palotai Gábor 2017 Elite Férfi Bajnokának.

Részletes program:

13:00 Bemelegítés

14:00 BMX és MTB Freestyle versenyek (1. kör)

14:15 Verseny, 1. kör

15:00 BMX és MTB Freestyle versenyek (2. kör)

15:15 Verseny (2. kör)

15:45 BMX és MTB Freestyle versenyek (3. kör)

16:00 Verseny, utolsó kör

16:20 BMX Freestyle és MTB Freestyle versenyek (utolsó kör)

16:45 Eredményhirdetés

Downmall Árkád extrém freestyle kerékpár futam, rúzs és más

NEM KICSIT EXTRÉM PROGRAM SZOMBATON AZ ÁRKÁDBAN!
5 (100%) 1 vote

Kapcsolódó bejegyzések