Post Image

MILYEN SZÍNÁRNYALATOK FEJEZIK KI A SZEMÉLYISÉGED?

Rúzs & Más / 2018-04-02

A színek személyiségre gyakorolt hatásaival világszerte tanulmányok tömkelege foglalkozik, míg a színpszichológia tudományága kutatási eszközökkel is vizsgálja többek között az egyes színek hatására meghozott döntéseket és a színhasználat befolyása miatt másokról, illetve saját magunkról kialakított képet. A színek jelentése és azok tudatos használata ráadásul kiemelheti, kiegészítheti a személyiségünk alappilléreit alkotó jellemvonásainkat is, így sminkelésnél is érdemes tudatosan alkalmaznunk őket.

Rengeteg szín áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy különbözőképpen tudjuk árnyalni sokoldalúságunkat, a színpszichológia pedig a különböző jelentésrétegek dekódolásában segíthet nekünk. A mindennapi sminkünkhöz választott árnyalatokban is megmutatkozik a gondolkodásmódunk valamint az, hogy például egy aktuálisan felkent ajakrúzzsal mit is szeretnénk kifejezni magunkról, hangulatunkról. Vagy azt, hogy milyen hatást akarunk gyakorolni a „közönségünkre”.

Íme, a legnépszerűbb árnyalatok a színpszichológia szerint a következő személyiségjegyekkel és hangulatokkal párosíthatóak a leghatékonyabban:

LILA ÁRNYALATOK

A lilás árnyalatok finoman kiemelik a szenvedélyességet, az átható érzékiséget és a kifinomult eleganciát. A lila különböző árnyalataival könnyen teremthetünk misztikus és megközelíthetetlen atmoszférát magunk körül, ami különösen izgalmassá és rendkívülivé teszi fellépésünket, valamint a kreatív energiákat is remekül felszabadítja. Válassz lilát, ha szeretnéd irányítás alatt tartani az életedben éppen jelenlévő nehézségeket, ha éppen bátorságra van szükséged, vagy ha épp egy nehezebb döntés előtt állsz.

RÓZSASZÍN ÁRNYALATOK

A természetesség és a nude árnyalatok hívei előszeretettel használják a visszafogottabb, rózsaszínű árnyalatokat, amelyek előkelően hangsúlyozzák határozottságukat és eltökéltségüket. A rózsaszín szerelmesei a kitartásukról, a szakértelmükről, valamint a gondoskodó magatartásukról is ismertek lehetnek. Válasszunk rózsaszínt, ha a magabiztos, de amúgy gyengéd és törődő énünket szeretnénk előkapni, vagy ha épp magával ragad minket az ellenállhatatlan felfedezőösztön.

VÖRÖS ÁRNYALATOK

A vörös évszázadok óta a szenvedély, a szerelem és a vágy színe, azonban a különböző árnyalatok más és más személyiségréteget hoznak felszínre: a piros egyaránt szimbolizálhatja a lobbanékonyságot, az életigenlést, a dinamizmust, a céltudatosságot, valamint a betörhetetlenséget. A vörös fokozhatja a szívritmust és a légzést, tettre ösztönöz, lelkesedést vált ki. Válassz vörös árnyalatot, ha épp a káoszból szeretnél rendet teremteni, ha túlárad benned a tettvágy, vagy ha azt szeretnéd, hogy aznap az érzelmeid vezéreljenek.

A Nu Colour Powerlips Fluid folyékony ajakrúzsok nemcsak az említett színeket tartalmazó skálát fedik le, hanem még erőteljes üzeneteket is hordoznak: a kollekció minden színének külön fantázianeve van, amellyel még inkább az önkifejezés formájává válhatnak. Például: Confidence – Magabiztosság, Determined – Elszánt, Ruler – Uralkodó, Unbreakable – Megtörhetetlen.

Nu Colour Power Lips, színpszichológia, rúzs és más

Tudathatjuk velük az éppen aktuális hangulatunkat, fényt deríthetünk belső motivációinkra, és kihangsúlyozhatjuk különböző jellemvonásainkat is. A kilenc új árnyalatot az élénk, intenzív színhatás jellemzi, a hosszantartó ajakrúzsokat használva minden nap más és más jellemvonásunkat emelhetjük ki. Ráadásul az olyan ápoló összetevőknek köszönhetően, mint az avokádóolaj és az E-vitamin, az ajkaink még a puhaságukat sem veszítik el.

MILYEN SZÍNÁRNYALATOK FEJEZIK KI A SZEMÉLYISÉGED?
5 (100%) 3 votes

Kapcsolódó bejegyzések