Post Image

MILYEN SZÉPÍTŐSZEREKET REJT A TENGER?

Rúzs & Más / 2018-07-05

A természetes vizek felbecsülhetetlen kincsekkel szolgálnak a szépségipar számára: ásványi anyagokkal, algákkal, iszappal, biológiailag aktív hatóanyagokkal.

Kincsek a mélyből

Régóta tudjuk, hogy a tenger gyógyerejéből energiát, egészséget és szépséget meríthetünk. A tengervíz csodálatos erejét a thalasso-terápia aknázza ki a gyógyulás és szépülés céljaira. A több ezer éves múltra visszatekintő tengeri gyógykezelések megnevezés a görög thalassa, azaz tenger szóból származik. A test és a lélek számára felüdülést jelentő kezelésekhez tengervizet, tengeri sókat, algákat, iszapot használnak.

A tenger vizének ásványi anyagai számtalan kozmetikum receptúrájában köszönnek vissza, ám nem csupán a víz, hanem az óceánok titokzatos mélye is értékes kincseket rejt a bőr számára.

Avon Planet Spa Greek seas bőrfeszesítő gél tengeri kivonatokkal

Avon Planet Spa Greek seas bőrfeszesítő gél tengeri kivonatokkal

A vízből táplálkozó flóra koncentráltan tartalmaz cinket, jódot, magnéziumot, káliumot és ezernyi egyéb nyomelemet – kereken ötvenszer annyit, mint a tengervíz! Az úszás közben lábunkra tekeredő nyálkás, zöldes-borostyán színű hínárok iránt nem viseltetünk osztatlan lelkesedéssel, ám annál nagyobb buzgalommal kenjük arcunkra az ifjító hatóanyagaikkal készült krémeket. A Macrocystis nevű óriás tengeri hínár hatékony gyulladáscsökkentő-, antioxidáns- és fertőtlenítő hatását már az ókorban ismerték: égési sérüléseket, sebeket és kiütéseket gyógyítottak vele. A viktoriánusok kificamodott bokájukra csavarták, a hagyományos kínai gyógyászat a rák kezelésére használta a hínár kivonatát.

Lush pucér üzletet nyitott, kampány a műanyagszennyezés ellen, rúzs és más

Lush Turtle zselébomba tengeri sóval és agar agar hínárral

Tengernyi szépség

A kozmetikai szereket gyártó cégek, orvosok és természetgyógyászok régóta fürkészik a végtelen vizeket, hogy mindenféle baj ellen gyógymódra leljenek – legyen az fájó izom, vagy ráncos bőr. Nem csupán néphagyomány, miszerint a nagy kékségben való megmerítkezés majdnem olyan jót tesz, mintha magzatvízben lubickolnánk. A tengervíz különleges hatását sokan azzal magyarázzák, hogy ásványianyag-összetétele számos hasonlóságot mutat az emberi testével, így akadály nélkül felszívódik a sejtekbe, ergo tökéletes hidratáló szer. A simogatóan bársonyos tengeri iszap, melyet pakolásként alkalmaznak cellulit ellen, problémás bőrre és anyagcsere serkentés céljából, szintén magas koncentrációban tartalmaz ásványi anyagokat, főként kalciumot és magnéziumot.

Nu Skin Epoch tengeri iszap maszk

A Nu Skin Epoch pakolás tengeri iszapot tartalmaz

A tengeri alga elvonja a kötőszövetből a fölösleges vizet és a méreganyagokat, ezáltal serkenti az anyagcserét, elősegítve a fogyást. Az algák gyulladáscsökkentő, ellazító és bőrregeneráló hatását nyugtató pakolásokban, bőrmegújító krémekben, cellulit elleni termékekben aknázzák ki. Cink-tartalmánál fogva az algakivonat hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, a sejtek és szövetek felépítéséhez, megújulásához. Az alga ezenkívül B1, B2 és B12 vitaminban valamint poliszacharidokban gazdag, kiválóan hidratál ugyanakkor nem tartalmaz olajat, így a zsíros bőr ápolására is alkalmas. A zöld mikroalgák aminosavai bizonyítottan serkentik a kollagén-termelést, feszesebbé téve a bőrt. A barnamoszat-kivonat (microlamin) fokozza a sejtek anyagcseréjét, ily módon revitalizálja és frissíti a bőrt, a vörösmoszat (lithocalc) pedig eltávolítja az elhalt hámsejteket.

The Body Shop Skin Defence, rúzs és más

The Body Shop Skin Defence fényvédős hidratálójában vörös alga található

MILYEN SZÉPÍTŐSZEREKET REJT A TENGER?
5 (100%) 2 votes

Kapcsolódó bejegyzések