Post Image

MI AZ A SUPEROXID DIZMUTÁZ ÉS MIÉRT JÓ NEKEM?

Rúzs & Más / 2018-06-29

Az a megtiszteltetés ért, hogy a NIOD hazai forgalmazója, Rácz Judit elküldte nekem egyik kedvenc termékét csak úgy, kipróbálásra. Mielőtt magyarázattal szolgálnék a címben feltett kérdésre, kezdeném a kályhánál – muszáj pár szóval bemutatnom a titokzatos NIOD márkát (bár a vájtfülűek már bizonyára hallottak róla)!

Abnormális márka 

Természetesen nem én veszem a bátorságot, hogy negatív jelzővel illessem a Deciem egyik márkáját sem – saját magukat definiálják eképpen. A Deciem egy ultra-innovatív kanadai ernyő-márka, amely sok kis almárkát épít. Közös jellemzőjük, hogy nem tartalmaznak irritáló hatású összetevőket és előállításuknak egyetlen fázisában sincsenek tesztelve állatokon. Itthon három bőrápolásra fókuszáló márkájuk elérhető, a The Ordinary, a Hilamyde és a NIOD.

A NIOD a hiper-edukáltaknak szánja bőrápolóit. Megoldásai sosem szokványosak; a márka filozófiájában a holisztikus szemlélet is megjelenik. A Deciem technológialiag leginnovatívabb, legmagasabb hatóanyag tartalmú, legkomplexebb formuláit a kifejezetten tudatos bőrápolók nagyra értékelik.

Superoxide Dismutase Saccharide Mist, avagy a SOD Arcpermet

A clean clinical termékekre jellemzően ez a permet sem tartalmaz semmi olyan összetevőt, ami nem a bőrápolási célt szolgálja – éppen ezért az illatát, amelyet az összetevői adnak, szokni kellett, a hatásához viszont nem fér kétség! Ha azonnal meg akarjuk tapasztalni, mit tesz a bőrrel, fújjuk rá az egyik kézfejünkre, várjunk pár percet, majd hasonlítsuk össze a másik kezünkkel.

Niod Superoxide Dismutase Saccharide Mist, SOD arcpermet, rúzs és más

Az SDSM sokkal több, mint egy sima arcpermet (és semmiképpen sem egy szimpla tonik). Ez egy olyan összetett hatású készítmény, ami a stressz, a bőrroncsoló szabadgyökök és oxidációs folyamatok, valamint a vízhiány és az irritáció ellen veszi fel a harcot. Azonnal nyugtat és kisimít,  folyamatos használat mellett pedig láthatóan javítja a bőrminőséget. A bőr megtelik nedvességgel, selymes fényt kap valamint egy láthatatlan védőréteget.

Háttérinformációk , hogy hiper-edukáltak legyünk

Az SDSM készítmény legfontosabb hatóanyagai:

Superoxide Dismutase (SOD): A bőrben természetes módon is folyamatosan keletkeznek a káros szabadgyökök, amelyek ellen a bőr saját antioxidáns rendszere állandóan védekezik. Ennek a folyamatos harcnak két kimagasló szereplője a superoxide (az egyik leggyakoribb és legkárosabb szabadgyök) és a SOD, a bőr egyik leghatékonyabb természetes antioxidánsa. Az SDSM Arcpermetben magas mennyiségű SOD található, ami hatékonyan rásegít a a bőr természetes antioxidáns védőrendszerére. A SOD azért különleges a antioxidánsok között, mert egy enzim, vagyis nem ő maga semlegesíti a szabadgyököket, hanem csak a folyamatot katalizálja, gyorsítja. Emiatt a sima antioxidánsokkal ellentétben “nem használódik el” egy szabadgyök semlegesítésekor, hanem folyamatosan tud küzdeni az újabb és újabb agresszorok ellen. A SOD kivételes antioxidáns hatékonysága megmarad helyileg alkalmazva is. Egy kutatásban kimérték, hogy UVB sugárzásnak kitett bőrre kenve gyakorlatilag 100%-ban semlegesítette az UVB-vel szokásosan járó gyulladást és pirosságot, és jóval hatékonyabb antioxidánsnak bizonyult, mint például az E vitamin, a zöld tea vagy a magnesium ascorbyl phosphate nevű C vitamin származék.

Tisztított Nagy Csodatölcsér virág: Jól bevált növényi kivonat, ami gyulladáscsökkentő erejével segít legyőzni az irritációt és nyugtatni a bőrt.

Tengeri Exopolyszaharidok: Fermentációval előállított technológia, ami jelentősen több vizet képes megkötni, mint a nagy molekulasúlyú hialuron sav (pedig az is a saját súlyának az ezerszeresét köti meg), de a nagy molekulasúly miatti esetleges hátulütők nélkül. Ennek a fokozott vízmegkötésnek köszönhetően még extrém esetekben is képes növelni a nedvességmegtartást; egy -20 fokban végzett teszt során ez az arány 60% volt. Összehasonlítva a nagy molekulájú HA ugyanilyen körülmények között 11%-kal növelte a vízmegtartást.
Állandó használat mellett pedig nemcsak támogatja a bőr hidratáltságát, azon messze túlmutat. Középtávon a technológia több mint 35%-kal növeli a hidratáltságot, és mérhetően csökkenti a bőr durvaságát, egyenetlenségeit 2 órán belül.

NIOD – Superoxide Dismutase Saccharide Mist 
Minden bőrtípusra
Bőrnyugtató derma-mist, ami kivételes erővel segíti a bőr vízmegtartását, küzd a környezeti stresszorok és a szabadgyökök pusztítása ellen.

Nyugtat, véd és (ki)simít
Arcon és testen egyaránt használható
100%-ban illat- és színezékmentes
Állatokon nem tesztelték
Ára: 13 400 Ft/240ml

Niod Superoxide Dismutase Saccharide Mist, SOD arcpermet, rúzs és más

MI AZ A SUPEROXID DIZMUTÁZ ÉS MIÉRT JÓ NEKEM?
5 (100%) 3 votes

Kapcsolódó bejegyzések