Post Image

LEGSZEBBEK: ÍME, A GASTRO DESIGN AWARD GYŐZTESEI

Rúzs & Más / 2017-10-20

Néhány nappal ezelőtt kihirdették, melyik lett Magyarország legdizájnosabb étterme és melyek lettek az ország legszebb szállodái.

A Gastro Design versenyt a Turizmus Trend /Vendég & Hotel, a PPH Media szaklapja rendezte, a versenyre két főkategóriában nevezhettek tradicionális és modern stílusú kisebb-nagyobb éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, csárdák és szállodák vendéglátóegységei. A beadott pályaműveket – a díj történetében először – ismert nemzetközi szakemberekből és a hazai szakmédia képviselőiből álló zsűri értékelte, ahol a zsűri elnöke Varró Zoltán, nemzetközileg ismert dizájner, belsőépítész volt. A zsűri tagjai közt Mexikó, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország vezető hoteljeinek igazgatói és menedzserei is szerepeltek.

A díjátadóra exkluzív környezetben, több mint száz fő részvételével gálavacsora keretében került sor a budai Larus Rendezvényközpontban, ahol sztárfellépőként Danics Dóra szórakoztatta a vendégeket. A shortlist-re került 23 étterem és 10 hotel képviselőin kívül a hazai szállodás- és vendéglátós élet meghatározó alakjai, szállodák, hotelláncok, éttermek tulajdonosai, döntéshozói ültek az asztaloknál a pályázatot beadott designerek, belső építészek körében.

Az idei Gastro Design díjazottak a következők:

A díjazott éttermek:
Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet kategóriában az alábbi zárt vendégtereket díjazták:
A 40 fő alatti vendégtérrel rendelkezők közül döntőbe jutott a Zugfőzde Pálinkamúzeum és a Nature Quest Resort helye, végül pedig a Nature Quest Resort-Homoki Lodge kapta az aranyérmet. A 40 fő feletti kategóriában megosztott bronz díjban részesült az Este’r partners által tervezett, Bistro Fine és a Zwack Unicum Füves Bár. Idén ezüstérem kiosztására nem került sor, viszont első helyezettként aranyérmet vehetett át a budapesti Ritz-Carlton Hotel étterme, a Deák St. Kitchen. Shortlistes elismerést a 7. kerületi Doblo Wine & Bar kapott.

Gastro Design Award 2017                                                                        Homoki Lodge

Gastro Design Award 2017

Deák St.Kitchen

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet kategóriában ezek lettek a nyertes nyitott vendégterek:
Ugyanebben a kategóriában, a nyitott vendégtérrel rendelkező vendéglátóhelyek közül rövidlistás lett a 4N Gasztronómia pályázata, a STAND25 és aranyérmet ítélt oda a nemzetközi zsűri a polányi Babérliget Kúria nemrégiben átadott, szabad téri rendezvénypavilonjának, valamint a „Leghangulatosabb kerthelyiség” különdíjával jutalmazta a veszprémi Fricska Bisztró barátságos, emberléptékű külső vendégtereit.

Gastro Design Award 2017

Babérliget Kúria

A Nespresso Bar, Pub & Cafe elismerését a hazai kávéházak, kávézók, presszók berendezés és belső építészet kategóriában a Goodspirit Whisky & Cocktail Bar tulajdonosai vehették át.
Egyéb vendégtér berendezés és belsőépítészet kategóriában aranyat nem ítélt oda idén a zsűri, viszont egyhangúan ezüstéremmel jutalmazta a Füge bolt és kávézó pályázatát, és bronzérmet ítélt oda a szakmai grémium a Balaton déli partjáról induló, az ország különböző pontjain, különböző rendezvényeken feltűnő mobil Kristinus Borbárnak. Ebben a kategóriában is lett egy különdíjas, méghozzá a Hisztéria Cremeria vihette haza a Megaglass különdíját.

Izgalmas és előremutató kategória a weboldalak designversenye, ahol a zsűri szigorú volt, és idén nem díjazta éremmel a beadott pályamunkák közül azt a hármat, ami shortlistre került (Goodspirit Whisky &Cocktail Bar, Urban Betyár, Etyeki Kúria webmegjelenései).

Viszont gazdag éremesővel jutalmazott az éttermek közül a legnépesebb kategória – Logó és grafikus arculat – shortlist-re került pályamunkák közül többet is. Így idén bronzérmet kapott a Calavera mexikói stílusú étterem grafikusi munkája, valamint a Sushiroll elegánsan letisztult megjelenése és az Urban Betyár Étterem és Élményközpont design megjelenése. Ezüstérmet kapott a Belvárosi Piacon működő, Széll Tamás nevével fémjelzett Stand25 Bisztró grafikai arculatterve, aranyérmet az Anjuna Ice Pops grafikai megjelenése miatt vehetett át a munkával megbízott DekoRatio Branding & Design Studio tervezője.

A díjazott szállodák:
Belsőépítészet terén, a JAB Szállodaipari berendezés és belsőépítészet teljes ház kategóriában: két bronzérmes lett idén, egyik a felsőtárkányi Bambara Hotel****prémium, a másik pedig a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa. Ezüstérmet a polányi Babérliget Kúriának ítéltek oda és a Loft Budapestnek, e kategória aranyérmese pedig az abádszalóki Butik Design Rooms különleges megjelenése lett.
A szállodák lobby-jait is zsűrizték idén, itt shortlistes lett és maradt a W & M Hotel tervkoncepciója, valamint az alsóörsi Marina Hotel közösségi tere.
A Solinfo kategóriájában, a szobák megjelenését vizsgálva a zsűri aranyérmet ítélt oda ruzsai Homoki Lodge-nak, spa & wellness kategóriában pedig a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa wellnessmegoldása nyert aranyérmet.

Gastro Design Award 2017

Butik Design Rooms

Gastro Design Award 2017

Avalon

Különdíjak is születtek idén, ezek a következők:
A Palatinus legszebb fürdőszoba különdíját a Butik Design Rooms vihette haza, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az Év megújult hotele díját a balatonfenyvesi Hubertus Hof Szálloda felújítási megoldásainak ítélték oda. Solinfo különdíjat a Bambara Hotel**** Prémium kapott.

Az Év Legdizájnosabb Étterme díját a Deák St. Kitchen nyerte el, a JAB különdíját az éttermek közül az Andrássy úti Hotel Moments gourmet étterme, a Bistro Fine nyerte el (a nyitóképen).
Nem jöhetett volna létre a pazar este a programot támogató partnerek nélkül, akik a díjkiosztó alkalmával be is mutatkoztak egy-egy minikiállítás keretén belül. Így a JAB gyönyörűen bebútorozott enteriőrje, a SOLINFO elegáns topdesign világítástechnikai tárgyai és bútorai, a MEGA-Glass különleges üvegtechnika megoldása, a Palatinus luxus fürdőszoba berendezései voltak láthatóak a vacsora közönsége számára.

A teljes astro Design Award 2017 lista pedig:

A. GASTRO KATEGÓRIA
BELSŐÉPÍTÉSZET

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT VENDÉGTÉR DÍJ

Vendéglátóegységek 40 fő alatt
– aranyérem: Homoki Lodge / Homoki Lodge – Nature Quest Resort – Mórahalom
Vendéglátóegységek 40 fő felett
– aranyérem: Deák St. Kitchen / Adria Palace – Budapest
– bronzérem: B!stro Fine / Bistro Fine, este’r partners – Budapest, és Zwack Unicum Füves Bár / Zwack Unicum, este’r partners – Budapest
VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT VENDÉGTÉR DÍJ
– aranyérem: Babérliget Kúria rendezvénypavilon / Babérliget Kúria – Polány
– leghangulatosabb kerthelyiség: Fricska Bisztró (Veszprém) / Fricska Bisztró, Somlai Tibor, belsőépítész; Katona Manufaktúra, kivitelezés – Veszprém
NESPRESSO BAR, PUB & CAFÉ (KÁVÉHÁZ, KÁVÉZÓ, PRESSZÓ) BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET DÍJ
– GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet – Budapest
EGYÉB VENDÉGTÉR BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET (delikátüzlet, cukrászda, étel-ital szakbolt stb.) DÍJ
– ezüstérem: Füge bolt és kávézó / UGAR – Barcza Gergely, Csiszár Dalma, Lumoconcept (világítástervezés, lámpák) – Budapest
– bronzérem: Kristinus Borbár / Kristinus Borbirtok, Kiss Zsombor, Nero Solutions – Kéthely

A. GASTRO KATEGÓRIA
DESIGN
LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT DÍJ
– aranyérem: Anjuna Ice Pops / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes – Budapest
– ezüstérem: STAND25 / PLUSDESIGNSTUDIO – Fejes Gergő, belsőépítészeti tervezés, Kalászi Benjamin – grafikai arculat, képregény, képregény illusztráció, Püspöki Apor – designer, Csahók Ibolya, Fejes Gergő – grafikai arculat, logó – Budapest
– bronzérem: Calavera Mexikói Étterem és Bár / Központ Bisztró, Cafe Design – Budapest, Sushiroll / DekoRatio Branding & Design Studio, Nagy Zsófia Sebestyén Tamás – Budapest, Urban Betyár Étterem és Élményközpont / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes, Sebestyén Tamás – Budapest

B. SZÁLLODA KATEGÓRIA
BELSŐÉPÍTÉSZET

JAB SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – TELJES HÁZ DÍJ
– aranyérem: Butik Design Rooms – Abátszalók
– ezüstérem: Babérliget Kúria – Polány, The Loft Budapest / First Central Loft, Este’r Partners – Budapest
– bronzérem: BAMBARA Hotel – Felsőtárkány, Avalon Resort & SPA / Avalon Park – Miskolc
SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – LOBBY DÍJ
– W&M Hotel / G&M Design Studio (tervpályázat)
– Alsóörs Marina Hotel Lobby / TAAT építész műterem, Nóbik Orsolya és Szilvási Attila – Alóörs
SOLINFO SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – SZOBA
– aranyérem: Homoki Lodge Nature Quest Resort – Ruzsa tanya, Mórahalom
SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – SPA & WELLNESS DÍJ
– aranyérem: Avalon Resort & SPA, ahol a luxus természetes! Avalon Park

KÜLÖNDÍJAK

Palatinus legszebb fürdőszoba különdíj: Butik Design Rooms
Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az Év megújult hotele díj: balatonfenyvesi Hubertus Hof Szálloda Balatonfenyves
Solinfo különdíj: Bambara Hotel**** Prémium
Az Év Legdizájnosabb Étterme díj: Deák St. Kitchen
JAB különdíj: Bistro Fine (a Hotel Moments gourmet étterme)

LEGSZEBBEK: ÍME, A GASTRO DESIGN AWARD GYŐZTESEI
5 (100%) 1 vote

Kapcsolódó bejegyzések