Post Image

KIPRÓBÁLTAM: PAULA’S CHOICE PEPTIDE BOOSTER

Rúzs & Más / 2018-06-07

Úgy gondolom, hogy a Paula’s Choice újdonságával kapcsolatban rögtön két fogalom is magyarázatot igényel: a peptid valamint a booster (aki ismeri a jelentésüket, kérem, ne vegye magára! Magamból indultam ki!).

Kezdjük a booster-rel, ami egy új arcápolási kategóriát jelöl. 

Az elnevezés az angol boost igéből ered, ami növelést, fokozást jelent. A booster fokozottabban koncentrált összetétele konkrét bőrproblémák kezelésére szolgál, míg a szérum egyszerre többféle hatást nyújt. Míg a szérumoknak az anti-aging bőrápolásban van jelentősége, a boosterek kiválóan hatnak a makacs bőrproblémák ellen, mivel kevesebb összetevőt tartalmaznak, de a kulcs hatóanyagot jóval magasabb koncentrációban. Legyen szó tág pórusokról, foltokról vagy mély ráncokról, egyedi összetételük szinergiában hat a megszokott arcápolóinkkal, hogy felgyorsítsa a látható eredményeket.

Hogyan használjuk? 

Néhány cseppet hozzákeverve a megszokott hidratálónkhoz növeli annak hatékonyságát, de használható a fokozó önmagában is (utána következzen a szokásos szérumunk vagy hidratálókrémünk). Bevethetjük mindennap, naponta akár kétszer vagy csak alkalmanként, a bőrproblémától és az elérni kívánt eredményektől függően. Van azonban olyan készítmény, amibe nem ajánlott belekeverni semmit, ez pedig a fényvédő vagy a fényvédős nappali krém, mivel a higítás gyengíti a védelmet. S hogy mi mindent lehet fokozni? Gyakorlatilag bármit: ragyogást, rugalmasságot, bőrtömörséget, a bőr vízmegtartó képességét, a bőrfelszín megújulását és még sorolhatnánk.

Mire jó a peptid? 

A peptid proteindarabkát jelent, vagyis néhány aminosav összekapcsolódását. Sok különféle peptid létezik, többek közt olyanok, amelyek a bőr kollagántermelését serkentik, mégpedig egy kis csellel: a bőrbe jutva azt hiteti el a bőrünkkel, hogy annak természetes része, vagyis egy lebomlott kollagén darabkája; ezzel szembesülve a bőr azt észleli, hogy kevés a kollagén, és gyártásba kezd, aminek következtében feszesebbé válik.

Akkor végre rátérhetünk a lényegre…

A Paula’s Choice Peptide Booster kivételesen nagy mennyiségben, összesen 8-féle peptidet tartalmaz, 10-féle hidratáló amino savval, természetes hidratáló elemekkel (NMF – Natural Moisturizing Factors), antioxidánsokkal és bőrregeneráló összetevőkkel kombinálva. Ezek együttese a bőrt simábbá és rugalmasabbá, a ráncokat pedig finomabbá teszi, miközben erősíti a külső ártalmakkal szembeni védekezőképességét, és hozzájárul az egyenletes, ragyogó bőrképhez.

Tapasztalataim

Már első használat alkalmával meggyőzött: a finom, selymes állagú emulziót bőröm azonnal magába zárta és kellemes bársonyos tapintásúvá vált. Pár nap után már határozottan teltebbnek láttam az arcbőrömet, két hét után pedig úgy látom, mintha jobban “egyben lenne”, azaz jobb lett az állaga és frissebb a megjelenése – feltételezhetően attól, hogy jobban hidratált, mint eddig. Bár rajongok az illatos kozmetikumokért a booster esetében nem zavar az illatmentesség, mivel tetszőleges krémet kenhetek rá, ami még gyorsabban és alaposan szívódik fel, mintha magában használnám. Az eddigi tapasztalatok bíztatóak, de a booster kipróbálás természetesen még folytatódik, hiszen komolyabb eredményekhez legalább egy hónapra szükség ven (a bőrsejtek 28 napos ciklusa miatt). Vigyázat: könnyű rákapni!

Paula's Choice Peptide Booster, rúzs és más

Kinek való ez a termék?

Azoknak, akik egy hatásos és komplex anti-aging szérumot keresnek, és próbára tennék a peptidek tudását. Különösen ajánljuk azoknak is, akiknek nagyon érzékeny a bőre, és a retinolt bármilyen okból nem tolerálják.

A formulában megtalálható peptidek:

Tripeptide-1: Három aminosavból álló kollagén darabka, ami trükkösen arra sarkallja a bőröt, hogy termeljen több kollagént.
Palmitoyl Tripeptide-1 + Palmitoyl Tetrapeptide-7 + Palmitoyl Hexapeptide-12: Szinergikusan együttműködő három peptid, ami segít egyensúlyban tartani a bőr hidratáltságát, elősegíti a fiatalosabb bőrképet, és a kollagéntermelés serkentésével simítja a finomvonalakat, szelidíti a ráncokat.
Myristoyl Hexapeptide-16 + Myristoyl Pentapeptide-17: A duó fokozza a bőrfelszín ellenálló képességét és keratin tartalmát, ezzel segítve a hidratáltság növelését és az érzékenység csökkentését.
Hexanoyl Dipeptide-3 Norleucine Acetate: A bőr legkülső rétegének dinamikus megújulását segíti, hogy az frissebb és üdébb lehessen.
Azelaoyl Bis-Dipeptide-10: A túl sok napártalom miatt kialakult pigmentfoltok halványításában segít, plusz küzd a fakóság ellen, és segít megakadályozni a káros vegyületek termelődését a bőrben, amik a rugalmasság csökkenését is okozzák.

A PAULA’S CHOICE Peptide Booster
Minden bőrtípusra ajánlott, rugalmasabbá és egyenletesebbé teszi a bőrt, segít visszaadni a ragyogását, turbózza a hidratáltságot, puhábbá teszi a bőrt
és egységesebbé teszi a bőrképet. 100%-ban illat- és színezékmentes, állatokon nem tesztelték.  Ára: 19 400 Ft/20 ml

KIPRÓBÁLTAM: PAULA’S CHOICE PEPTIDE BOOSTER
4.5 (90%) 2 vote[s]

Kapcsolódó bejegyzések