Post Image

ILLAT-UTAZÁSOK

Rúzs & Más / 2017-10-05

Az utazás művészete abban áll, hogy távoli tájakat képzelünk el, kilépünk az ismeretlenbe, elhagyjuk az otthonunkat, végül pedig felbecsülhetetlen értékű élményekkel gazdagodva térünk haza. Új, különleges márkával lett gazdagabb a Madison Parfüméria választéka: utazzunk el képzeletben az Une Nuit Nomade-dal!

Az „Une Nuit Nomade”-ot azért hoztuk létre, hogy elegánsan felébresszük Önben a vágyat kontinensről kontinensre vándorolni, izgalmas és lélegzetelállító úti célokat keresni. Az „Une Nuit Nomade” ezen túl meghívó egy mozdulatlan utazásra is. A bőr minden négyzetcentimétere új határrá válik, amelyen túl egy új illat, egy új érzelem tárul fel.

Olfaktoriális vándorrá válni azt jelenti, hogy új világok felé hajózunk, régi szokásainkat magunk mögött hagyva. Illatainkat úgy változtatjuk, ahogy a táj változik körülöttünk, megfejtjük a megszelídíthetetlenség kémiáját, és játékba kezdünk a láthatatlannal.” – idézzük Philipe Solas-t a márka alapítóját.
“Az illatos világ kutatásának számunkra nincsenek határai.”

Philipe Solas

Une Nuit à Montauk

Az Egyesült Államok keleti partján vagyunk, a Nagy Alma, New York közelében. Kövesd az utat néhány órán át, míg a láthatáron megpillantod a háborgó tengert. Autózz végig Long Island partjain, és már ott is vagy, azon a helyen amit Hamptonsnak hívnak. Ez a Vég.

Képzelj el egy 200 éves világítótornyot, kétszáz eredeti lépcsőjével, amint a Peaconic öblöt és az Atlanti-óceánt kémleli. Referenciapont, a tegnap és a holnap viharainak őre. Fénysugarai a lehetőség birodalmának határain túlra hatolnak, ahol még a csillagok is oda nem illőnek tűnnek.

Montauk természetes félsziget, érdekes történettel, tradicionális, fehér falú, nyitott teraszos tengerparti faházakkal. Ideális hely a halászok táncának szemléléséhez.

Une Nuit a Montauk

1972-ben Andy Warholt, aki akkoriban azt kutatta, hogyan léphetne ki egy időre az életből bűvkörébe vonta Montauk. Ez az esemény 20 évnyi öröm, művészi izgalmak és szerencsés találkozások kezdetét jelölte. Tisztelgünk a múlt előtt, amikor olyan emberek találkoztak és ütköztek össze ezen a helyen, mint Peter Beard, Lee Radziwill, Jackie O., a Rolling Stones, Truman Capote, Catherine Deneuve, John Lennon, Paul Morrissey, Mohammed Ali, Halston, és Elia Kazan. Montauk a közelmúltban az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmben szerepelt, Michel Gondry szerelmes verseivel együtt.

Ma Montauk ugyanúgy kínál felüdülést híres művészeknek, szörfösöknek, hajósoknak és világcsavargóknak, mint a természet és a friss levegő egyszerű szerelmeseinek. Egyszerűségében egyedülálló.

Az „Une Nuit a Montauk” a kissé vad nosztalgiát, az érintetlen, zabolátlan természetet és a keleti parti sikket idézi fel parfüm formájában. A tervezett kvartett első két tagja a Rose America és a Memory Motel.
Memory Motel

Memory Motel

Amikor Andy Warhol azt tervezte, hogy Hamptons közelébe költözik, saját bevallása szerint azért választotta Montaukot, mert elbűvölte a – még ma is működő – Memory Motel divatjamúlt, kissé giccses, Tiki, Tudor és Motel 6 elemeket ötvöző architektúrája.

Andy Warhol maga is igazodási pont lett, egy egész művészgeneráció világítótornya. Egy nyárra kiadta a házát a Rolling Stones-nak, akik itt próbáltak turnéjukra. Ugyanitt készítették a Black and Blue című albumuk első felvételeit, amely később egyik legsikeresebb lemezük lett, rajta a Memory Motel című melankolikus balladával.

A parfüm, amely ugyanezt a nevet viseli, főhajtásunk e nyugtalan, szilaj idők előtt. Androgün parfüm, amelyben a dohány jegyeit pacsulilevelekbe csomagoltuk, és egy csipet vaníliával fűztük egybe.

Fejjegyek
Bergamott

Szívjegyek
Írisz – füstölő – szegfű

Alapjegyek
Mohák – pacsuli – vanília – dohány – bőr

Rose America

Rose America

Saint-Exupéry írja a Kis hercegben: „Nézd meg újra a rózsákat. Meg fogod érteni, hogy a tiéd az egyetlen a világon.”

Montauk dűnéi figyelik a Rosa Rugosa nevű különleges rózsa virágzását, amelyet a tenger hullámainak tajtéka permetez. Ettől természetes tengerillatú, borsos és sós lesz.

Hunyd le a szemed egy pillanatra. Egy ház, az óceánra néz. Nyár van. A kulcs fordul a zárban, bent csend van és sötétség. A spaletták kitárulnak és te hunyorogsz a napfényben. Az emeleten az első hálószobák éledni kezdenek. Kinyílnak az ablakok, és hirtelen meglep egy illat. Rózsaillatú szellő keveredik a friss ágyneműk tiszta leheletével. A vakáció hosszú hónapja kezdődik, amikor emlékek születnek.

Megszelídítettük a magabiztos rózsát, amely elválaszthatatlan ettől a vad vidéktől.

Mintha egy éjszakán a csillagos-sávos lobogó ötven rózsából álló csokorrá változna. Így jött létre a Rose America. Egy álom női parfümmé válik.

Fejjegyek
Málna – Tengeri tajték abszolút

Bolgár rózsa abszolút – szegfű

Alapjegyek
Heliotróp – ambretta mag

Új „Une Nuit à Montauk” kollekció lehetőséget adott arra, hogy a márka Annick Menardo-val dolgozzon együtt. Annick Menardo az inspriráció forrása és kivételes parfümök megalkotója, olyanoké, mint a Bois d’Argent (Dior Privé), a Jaïpur (Boucheron), a Bvlgari Black (Bvlgari), a Patchouli 24 (Le Labo), a Peau d’Ailleurs (Philippe Starck)… Kézjegye eltéveszthetetlen, egyfajta koncentrált formájú DNS.

Annick Menardo

Annick Menardo nemes egyszerűséggel érkezett az Amerikai Éjszakába, majd lelkesen vállalta, hogy útra keljen, és elegáns, egyedi kompozíciós érzékével elmesélje két történetüket. Ő alkotta meg a Memory Motelt és a Rose Americát.
Une Nuit à Bali

The Fleur des Fleurs – Virágok virága

Fleur des Fleurs

Bali, a virágok szigete. Az ylang-ylangot oly nagyra becsülik komplex illata, valamint a testre és lélekre gyakorolt páratlan jótékony hatása miatt, hogy a maláj nyelvben a virágok virága nevet kapta. A jázmin az éjszaka királynője, aki türelmesen várja a napnyugtát, hogy szétáraszthassa intenzív, meleg illatát a levegőben.

A „The Flower of Flowers” óda az ylang-ylang és a jázmin fehér virágaihoz.

Fejjegyek
Bergamott – grapefruit – sáfrány

Szívjegyek
Jázmin – ylang-ylang – tubarózsa – glicin

Alapjegyek

Szantálfa – ámbra – vanília – benzoé gyanta

Mr. Vetiver

Mr. Vetiver

Ez a történet egy férfiről szól, akivel valahol Jáva közelében találkozhattál. Azt mondják róla, hogy magas, bőrét a nap barnította és az idő múlása tetoválta. Kék szeme Leicájának keresőjébe merül, fehér inge örökké gyűrött. Gyakran látható Garut vidékének síkságain, amint öreg holland biciklijén suhan tova.

Ki ő valójában? A vetiver és kardamom kifinomult illata, amely a falvak útkanyarulataiban vagy a rizsföldek mellett lebeg a levegőben, emlékeztet arra, hogy itt járt.

Fejjegyek
Kardamom – grapefruit – lime – bazsalikom és tárkony

Szívjegyek
Geránium

Alapjegyek
Vetiver – piri piri – írisz – fás ámbra – mohák

Suma Oriental

Suma Oriental

A „Suma Oriental” név Tomé Pires, portugál patikus brilliáns írásaira utal, aki a 16. században nagykövet volt Kínában. Műve, a Suma Oriental, Délkelet-Ázsia szigetvilágának első európai leírása, amelyből megtudhatjuk, hogy a szantálfa a Sumba szigetekről és Timor en Insulide-ről (a mai Indonézia és Kelet-Timor) területéről származik.

Ez a könyv inspirálta Coty-t, a híres parfümőrt 1934-ben A Suma nevű illatának megalkotására, amelyben Bali holdsütötte partjait idézte fel.

A Suma Oriental hipnotikus hatású illat, melyben a pacsuli a főszereplő, hozzá buján símuló fás és krémes jegyekkel.

Fejjegyek
Cipriol – rum – kakaó

Szívjegyek
Pacsuli

Alapjegyek
Szantálfa – tonkabab – kasmírfa – guaiacfa – tiszta fás jegyek – pézsma
Murmure des Dieux – a lélek parfümje

Murmure des Dieux

Bali spirituális sziget, amely minden reggel a felajánlások ritmusára ébred. Ebben a napszakban minden utcasarkot derűs Canang Sarik díszítenek. Apró, banánlevelekből kézzel font kosárkák ezek, amelyekben élénk színű virágokat, szentelt vizet, fűszereket, rizst és füstölőt ajánlanak fel.

A „Murmure des Dieux” e szertartás előtt tiszteleg, amely Bali lakosai számára élő köszönetadás. A felajánlások lényege az emberiség örök hódolata az istenek előtt.

Ez az illat a lélek könnyedségének kifejezője: levegős parfüm, amely olyan, mint egy bíztató suttogás vagy egy mantra a bőrön.

Finom harmóniában fűzi egybe a pluméria édességét a rizs és a csillagánizs árnyalt jegyeivel, a pézsma teltségével, felidézve a füstölő súlytalan spiráljait és a szentelt víz átlátszóságát.

 

ILLAT-UTAZÁSOK
3.7 (73.33%) 3 votes

Kapcsolódó bejegyzések