Post Image

EZT TEHETJÜK A SZEM ALATTI SÖTÉT KARIKÁK ELLEN!

Rúzs & Más / 2018-08-16

Sokaknak okoz bosszúságot a szem alatti sötétebb bőrfelület, amely fáradt, nyúzott megjelenést kölcsönöz. Bár vannak napok, amikor kevésbé látszanak a karikák, de csak ideig-óráig sikerül őket eltüntetni –  újra meg újra előbukkannak.

Hogyan jönnek létre a szem alatti sötét árkok?

Ha stressz, kialvatlanság, vitaminhiány, dohányzás, túlzott mértékű alkohol-fogyasztás vagy levegőtlen helyiségben való hosszabb idő eltöltése következtében alacsony a vér oxigéntartalma, összeszűkülnek a vékony erecskék. Az erekben a vér és a nyirok felgyülemlik, majd átszivárog a kapillárisokba és kékes árnynak hat a rendkívül vékony, áttetsző szemkörnyéki bőrön. Előfordul, hogy a barnás-kékes karikák látszólag minden ok nélkül megjelennek: ez esetben ajánlott egy alapos orvosi kivizsgálás! Sokaknál viszont családi örökségről van szó.

Mit tehetünk ellenük?

–   aludjunk eleget – mégpedig nyitott ablaknál
–   tartózkodjunk minél többet friss levegőn
–   igyunk sok vizet
–   finom masszázzsal élénkítsük a mikrocirkulációt, vagyis serkentsük a vérkeringést a hajszálerekben
–   használjunk speciális szemkörnyék ápolót (Clinique Even Better Eyes, Garnier Roll-on szemkörnyékápoló, Vichy Idéalia Eyes)
–   a hideg zselémaszk, uborkaszeletek a hűtőből vagy a lehűtött fekete tea tasakok valóban jótékonyan hatnak a szemkörnyéki bőrre!

Speciálisan a karikák ellen ható szemránckrém napi kétszeri használatával elősegítheti a megfelelő mikrocirkulációt. A mangán és a koffein serkentik a vérkeringést, a vadgesztenye kivonat vagy az egérkóró (ruscus) az érfalakat is erősítik. A grapefruit, az algák és a szeder hatóanyagai halványítják a bőrt. A vérkeringés fokozása és a bőr halványítása mellett a bőr megerősítésével is csökken a felszín alatti erek láthatósága.

szem alatti sötét karikák
A drogériákban kapható, hűtőszekrényben behűthető szilikon zselé-maszk nemcsak a vérkeringést élénkíti, de a duzzanatokat is csökkenti.

szem alatti sötét karikák
A szakszerűen elvégzett szem-masszázs felgyorsítja az anyagcserét, elősegíti a felgyülemlett nyirok elszállítását.

szem alatti sötét karikák

Így csinálja helyesen:
– az ujjak lágy ütögető (zongorázó) mozdulataival haladjon az orrgyöktől a járomcsont fölött egészen a halántékig majd a fölső szemhéj bőrén a szemzugtól a halánték irányában (annyira finoman ütögesse a bőrt, hogy az még a szemgolyó fölött se legyen kellemetlen)
– a mozdulatsort lágy, körkörös simító mozdulatokkal zárja (fontos a simítás iránya: belső szemzug – felső szemhéj-halánték-belső szemzug).
– Ismételje a mozdulatsort hússzor!

Az örökletes vagy betegség, fáradtság kísérőjeként jelentkező karikákat palástolhatjuk egy csöpp bőrtípusunknak megfelelő, az arcbőr színével egyező korrektorral, vagy erősen fedő alapozóval. A korrektor felvitele előtt közvetlenül érdemes szemránckrémet használni, így könnyebb eldolgozni az „álcát”. Kerülendő a szemkörnyéken a púder használata, mert könnyen kiszárítja a vékony bőrt és az apró ráncokba, szarkalábakba gyűlve évekkel öregíthet!

szem alatti sötét karikák

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

EZT TEHETJÜK A SZEM ALATTI SÖTÉT KARIKÁK ELLEN!
4 (80%) 5 votes

Kapcsolódó bejegyzések