Post Image

ÉLMÉNYEK GARMADÁJA, IDILLI SÍELÉS ÉS TÉLI ÜDÜLÉS: STÁJERORSZÁG

Rúzs & Más / 2017-11-23

Stájerország évről-évre egyre kedveltebb úticél a síelés és a téli üdülés nemzetközi és hazai rajongói közt egyaránt – az elmúlt téli szezonban újabb rekorderedményeket könyvelhetett el. Nem csoda, hiszen Ausztria zöld szíve télen igazán sokszínű arcát mutatja az üdülővendégeknek: az élmények a síeléstől a termálfürdőzésig, az adventi vásároktól a világkupafutamokig, a sípályákon kívüli kalandoktól a kulináris csábításokig terjednek. Az alábbi lehetőségekkel – és még sok-sok meglepetéssel – várja a régió az idei szezonban vendégeit:

Stájerország, síelés, téli üdülés, advent

Egyedülálló családi élmény
Ausztria zöld szíve ötletgazdag, vonzó és kedvező árú üdülési lehetőségeket kínál a családoknak. A nyitányt mindehhez a 2. Stájer Családi Sífesztivál jelenti, amelynek keretén belül 38 sí- és sífutórégió nyitja meg a téli szezont december 17-én, vasárnap. 50% kedvezmény jár a síbérletre, a síoktatásra és a síkölcsönzésre, valamint olyan változatos programok várják a családokat a résztvevő régiókban, mint a Kids Trophy vagy a különféle après-ski mulatságok. Két területen, Ramsauban és a Kreischbergen már szombaton elkezdődnek a családi programok. Emellett a különféle síbérletszövetségek, valamint a termálfürdők és a síterepek speciális ajánlatai (például a 11 funslope, a hegyre felszánkózás és -síelés vagy az éjszakai túrázás) garanciát jelentenek az izgalmas és feledhetetlen, de semmi esetre sem unalmas családi üdülésre.

Stájerország, síelés, téli üdülés, advent

Próbáljon ki valami újat!
A stájer tél számtalan lehetőséget kínál, hogy új sportágakat próbáljunk ki vagy berozsdásodott képességeinket frissítsünk fel újra. „Egy életen át tanulni” mottóval most egyedülállóan gazdag kínálat várja mindazokat, akik belekóstolnának egy új sportágba, 4 óra alatt megtanulnának sítúrázni vagy elsajátítanák a hótalpas túrázás, a sífutás, a biatlon vagy a snowbike alapjait (www.alpfox.com), de jóga- és meditációs oktatás, valamint barkács- és sütő-főző workshop is szerepel a választékban Magas-Stájerországtól a Gesäuse régióig, a Murtal üdülőrégiótól Kelet-Stájerországig. Többek közt olyan programok közt válogathatnak a vállalkozó szelleműek, mint a hótalpas sítúrázás teliholdkor (bejelentkezés: www.murtal.at) vagy a női sífutó- és jóganapok (www.rosenhof-murau.at)

Stájerország, síelés, téli üdülés, advent

Téli wellness
Ha még nem tapasztalta meg, milyen érzés egy szabadban töltött téli nap után elmerülni a bársonyosan simogató meleg vízben, az idei szezonban ne hagyja ki! A téli kikapcsolódás és a termálfürdőzés Stájerországban kéz a kézben jár. A Bad Radkersburg Parkfürdő új Vita med egészségközpontja az erőnléti, erő- és mozgáskoordinációs edzésekre fókuszálva tovább öregbíti Stájerország hírnevét a wellness és a regeneráció terén.

Stájerország, síelés, téli üdülés, advent

A többször is Ausztria legjobb gyógyfürdőjének választott Bad Radkersburg Parkfürdőben kialakított új Vita med egészségközponttal (a befektetés mértéke: 11,5 millió euró) az életstílus, a regeneráció és az egészség különleges tudásközpontja jött létre a Stájer termálvidék déli csücskében. A kínálat középpontjában a holisztikus gyógyászat és az egészségmegőrzés áll, főszerepben a mozgással, a táplálkozással és a mentális tréninggel. Az orvosi szaktudás, a regeneráló hatású termálvíz, a régióban található természetes anyagokkal – bodzával, klöchi iszappal vagy szőlővel – végzett kezelések, valamint az egyedülálló természeti környezet – köztük a Mura-ártér és a régió szőlőskertjei – teszik Bad Radkersburgot Stájerország kiemelt gyógyüdülőhelyévé. A Grundlsee partján töltött téli kúra jól bizonyítja, mennyire hatásos tud lenni a környező erdőkkel és a tóval összhangban töltött rövid kikapcsolódás (télen is). www.parktherme.at

Kulináris örömök
Gasztronómiai szempontból az előttünk álló szezonban elsősorban a Schladming-Dachstein régió síhegyeire, azon belül is a Hauser Kaiblingra érdemes majd figyelni. A Schladming-Dachstein üdülőrégió az egyedülállóan gazdag aktív kínálat mellett igazán különleges ínyencrégiónak is számít, amely olyan specialitásokkal várja a vendégeket, mint az ennstali „steirerkas” sajt vagy az ennstali bárány, a tradicionális alpesi uzsonna vagy a fánk, az író, az áfonyás császármorzsa, a különféle nemes párlatok vagy a schladmingi sör. Ennek megfelelően sok kulináris rendezvényt is tartanak a régióban.

Stájerország, síelés, téli üdülés, advent

– A legnagyobb téli grillparti Johann Laferrel: 2018. március 25-én, vasárnap 11.30-tól ismét felizzik a Planai, amikor Johann Lafer immár 3. alkalommal lát neki a grillezésnek, illetve segít a többi grillezőnek is a hamisítatlan stájer menük elkészítésében.
–  A Ski amadé bemutatja: az Alpok legmagasabban fekvő termelői piaca. Az akár 2700 méteres magasságban található alpesi kunyhók, fogadók és éttermek különleges kulináris élményekkel csábítanak: 2018. március 10-től 17-ig.
–  Snow & Beef a Schladming-Dachstein régióban 2018. március 11-től 18-ig: mit szólna egy kis kulináris pihenőhöz síelés közben, amelyen AMA védjeggyel ellátott marhahúsból készült ínyencségek várják a vendégeket. Január közepétől március közepéig egyes régiók, köztük a Schladming-Dachstein üdülőrégió is ezzel a mottóval rendez ínyencfesztivált, amelyen AMA védjeggyel ellátott minőségi marhahús kerül az asztalra. www.schladming-dachstein.at

Változatos programok
Stájerországban a sípályákon és sífutópályákon kívül – a hómennyiségtől függetlenül – is számos kikapcsolódási lehetőség vár a vendégekre. A múzeumoktól a malmokig, a termálfürdőktől a natúrparkokig 130 kirándulóhely csábít felfedezésre, de a téli túraútvonalak és a golfpályák vagy a városnéző séták és a borkóstolások is izgalmas programnak kínálkoznak.

Stájerország, síelés, téli üdülés, advent

Aki feledhetetlen adventi hangolódásra vágyik, nem bánja meg, ha Stájerországot választja! Magas-Stájerországban az adventi fellegvár több mint 60 karácsonyi vásárral várja az érdeklődőket. A bazilika körül található Mariazelli Advent természetesen a legnagyobb és a legismertebb, de az idén 13. alkalommal megrendezésre kerülő turnaui Vadász Advent is egyre több vendéget csábít, köszönhetően annak is, hogy a Hochschwabwild ínyencrégióhoz kapcsolódva a kínálatban a vadételek is meghatározó szerepet játszanak. Az eisenerzi Bányász Advent az Erzberg körüli évszázados hagyományokra támaszkodik, a Leobeni Adventi Városba pedig még a kis Jézus is ellátogat. www.hochsteiermark.at
A régió ismertebb adventi vásárai: a több mint 50 adventi standdal büszkélkedő fürstenfeldi karácsonyi vásár a legnagyobb, a Bad Gleichberg-i „Advent, mint egykoron” pedig a legismertebb adventi vásár. www.thermenland.at

www.hochsteiermark.at

 

 

ÉLMÉNYEK GARMADÁJA, IDILLI SÍELÉS ÉS TÉLI ÜDÜLÉS: STÁJERORSZÁG
5 (100%) 2 votes

Kapcsolódó bejegyzések